IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Puma представи първия си умен часовник

Той ще се предлага на цена от 275 долара

15:45 | 05.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Puma.com</em></p>

Снимка: Puma.com

Puma обяви, че ще пусне на пазара първия си умен часовник, който е създаден в партньорство с американската марка Fossil Group, пише CNBC.

Германският гигант в производството на спортни стоки представи устройството на изложението на потребителска електроника IFA в Берлин. Часовникът е с чипсет Snapdragon Wear 3100 на Qualcomm и операционната система Wear OS – Android за носими устройства.

Той ще се предлага в три цвята – черен, бял и жълт, и включва функции като измерване на пулса, GPS и виртуалния асистент на Google.

“Развълнувани сме да представим нашия първи умен часовник, който включва ДНК-то на марката Puma, познато от спортните ни дрехи и обувки“, коментира Адам Петрик, глобален маркетинг и бранд директор на компанията.

Ходът показва навлизането на Puma на един пренаселен пазар, доминиран от технологични гиганти, като Apple, Samsung и FitBit. Компанията за пазарни проучвания IDC прогнозира, че близо 92 млн. умни часовника ще бъдат продадени тази година, а броят ще нарасне до 132 млн. до 2023 г.

Продажбите на часовника на Puma ще започнат през ноември на цена от 275 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още