IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чистият въздух вкъщи или офиса вече не е мечта

Въздухопречиствателят LG PuriCare има редица иновационни предложения

15:09 | 17.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Ако все още не сте забелязали, сега е крайно време - има промяна в мисленето на технологичните компании, които се опитват да осигуряват устойчива екосистема в жилищните пространства и интелигентните домове. И все повече от тях навлизат в сектора на здравеопазването. Няма как да отречем - изменението на климата е неизбежно, а качеството на въздуха е една от темите, които ще стават все по-важни за хората и потребителите.

От корейската компания LG също мислят за това и предоставиха на редакцията ни въздухопречиствателя LG PuriCare AS95GDWV0, за който твърдят, че може да премахнат фините прахови частици, миризмите и значително да подобрят качеството на въздуха. Е, решихме да подложим на изпитание това твърдение.

При това го направихме при по-екстремни условия – в нюзрума на Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria, въпреки че той е доста по-голям от покриваната според спецификациите максимална площ.  LG PuriCare осигурява 360-градусово покритие на въздуха, а според производителя максималната площ, която покрива, е 91 кв. м. В същото време площта на работното пространство бе над 1000 кв. м., но въпреки това и според мен, и според колегите, устройството веднага показа видими резултати на подобряване на атмосферата – и в буквален, и в преносен смисъл.

На пръв поглед PuriCare 360 изглежда като донякъде ядрен силоз -  цилиндричен и основната функционална част на машината е горната глава, която се отваря грациозно като кен и може да се върти. Конусът представлява бяла кула на две основни нива, висока около метър. Заради красивия си външен вид устройството без проблеми може да подхожда на всеки един модерен интериор. Освен изящество дизайнът има предимството да се пречистват и ниските слоеве на помещението, а не само високите, както правят много от другите джаджи. Около цилиндричната LG PuriCare има и доста малки дупки – те не са просто приумица на налудничав дизайнер, а помагат за всмукване на въздух от всички страни.

Светодиодът около вентилаторите показва нивото на качеството на въздуха, като то може да се изключи, ако искате да работи през нощта и светлините да не притесняват почиващите.

Използвайки два умни сензора - един за газове и един PM 1.0 sensor, устройството разбира точното ниво на замърсяване и регулира автоматично степента на дейност. В същото време върху дисплея потребителят вижда точното равнище на замърсяване в скала от 1 до 4. Цветовете са зелен, жълт, оранжев и червен – като, както можете да се досетите, зеленият индикира чист въздух, докато при червен цвят въздухът е най-замърсен.

Филтърът на устройството хваща прахови частици с размер от 0~2.5 μm. Освен това джаджата може да премахне всички вредни миризми. Но и това не е всичко - LG Puri Care йонизира въздуха. И макар че разполага със силен вентилатор, уредът е доста тих.

Може би най-ефектната част е Clear booster функцията, при която горната част се изстрелва нагоре и след това се извърта напред, като изпраща свежа струя въздух на до 7,5 метра разстояние. Това позволява покриването на много по-голяма площ, както вече казахме – до 90 кв. Метра.

Системата разполага с шестстепенно филтриране. Първите две степени елиминират финния и ултрафинния прах, третата е насочена срещу алергените, а останалите три са фокусирани върху премахването на различните видове миризми, както и на вредните химикали. LG PuriCare AS95GDWV0 е уникален с това, че може да обхване всички частици във въздуха, които са с диаметър от 0.3 микрометъра, независимо дали са прахови елементи, химични или димни такива. Друго важно качество на филтъра е, че е напълно безшумен, въпреки наличието на голям вентилатор в устройството и непрекъснатия въздушен поток, който обработва.

Усилвателят на вентилатора отгоре може да изтласка въздуха в сравнително широк диапазон. LG твърди, че той е с до 75% по-бърз от други марки. 

Също така имаме и дистанционно управление, за да контролираме същите настройки, а ако искаме да настройваме джаджата от разстояние, може да използваме и приложението ThinQ на LG, като използваме вградения Wi-Fi. Така може да променяме настройките, дори ако не сме в домашната мрежа.

Можем да настройваме пречиствателя да работи, преди да влезем в стаята, така че да имаме чист въздух вкъщи, преди да сме прекрачили прага. А това е особено ценно предимство за всички активни хора.

И така – мощната филтрация благодарение на редица филтри, алергенни и префилтри, лесната поддръжка и тихата и лесна работа правят този пречиствател на въздух на LG един наистина желан подарък в предпразничния сезон. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още