IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone XS и iPhone XS Max бяха официално пуснати в продажба

Пред магазините на Apple в Лондон липсваха традиционните дълги опашки

16:47 | 21.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-новите модели телефони на Apple iPhone XS и XS Max бяха пуснати в продажба в петък, като традиционно дългите опашки пред магазините липсваха на някои ключови локации, съобщава CNBC.

Пред флагманския магазин на Apple в Лондон на улица Regent Street около 25 души чакаха на опашка към 6 ч. местно време. Някои хора се наредили на опашка още към 19,30 ч. лондонско време в четвъртък.

Опашката беше значително по-малка, отколкото миналата година.

Пред магазина на Apple на Orchard Road в Сингапур обаче ситуацията беше съвсем различна. Публикувани в социалните мрежи снимки показват стотици хора, които чакат на опашка за новите устройства.

Сходна беше ситуацията и пред магазина на Apple в Дубай.

Въпреки липсата на хора, изгарящи от нетърпение да се сдобият с последните модели iPhone в Лондон, приемът на устройствата е изключително добър. Повечето клиенти в британската столица споделиха пред CNBC, че са готови да си купят iPhone XS Max, чиято цена започва от 1099 паунда във Великобритания и от 1099 долара в САЩ.

Мнозина на опашката заявиха, че цената не ги тревожи заради значимостта на смартфона в днешния свят.

„Използваме телефона си всеки ден, взираме се в него непрекъснато“, споделя пред CNBC купувач, който чакал на опашка от четвъртък вечер.

Друг клиент, пожелал да остане анонимен, казва, че iPhone заменя много устройства, които хората може да поискат да си купят.

„Какво използвате най-често, за да проверявате имейлите си? Телефона, а не лаптопа си. Използвате го, за да сте във връзка с всички. Apple слага всичко в телефона и затова цената е висока“, допълва клиентът.

Късите опашки в Лондон може да се дължат на редица фактори. Миналата година iPhone X беше в ограничена наличност, така че хората искаха да се сдобият с устройството веднага след пристигането му в магазина. Тази година обаче предлагането на iPhone XS и XS Max не отчита забавяне. Освен това по-евтиният iPhone XR няма да бъде пуснат в продажба до октомври, така че клиентите, които чакат това устройство, може да са решили да пропуснат опашките рано сутринта.

Анализаторите се надяват, че новата гама от устройства на Apple може да помогне на компанията да продължи да увеличава приходите си и средната си продажна цена, която е ключов измерител.

Counterpoint Research смята, че Apple ще достави 190 млн. броя от трите нови модела iPhone между септември 2018 и септември 2019 г. Аналитичната компания очаква моделът XR да съставлява около 50% от доставките, XS – около една трета, а XS Max – останалата част.

Много анализатори повишиха и очакванията си за средната продажна цена. Morgan Stanley съобщи, че очаква средна продажна цена от 793 долара за iPhone тази година спрямо предишните си очаквания за 739 долара. Apple обяви средна продажна цена от 724 долара в трите месеца до 30 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още