IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Micron поведе лошата борсова серия за акциите на производителите на чипове

Опасенията за пазара на чипове стават все по-големи

14:38 | 21.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Micron Technology поведоха лошата борсова серия за акциите на американските производители на микрочипове. Това се случва заради комбинацията от опасения за спад в търсенето на iPhone и серия от низходящи корекции на прогнозите на част от брокерските компании, отразяващи все по-големите разпродажби на технологични книжа, предава Ройтерс.

Цената на акциите на Micron спадна със 7% преди старта на търговията днес, след като Baird Equity Research намали своята оценка за акциите на фирмата заради понижението на цените на чиповете за памет.

Слабото търсене на чиповете очевидно засяга книжата на производителите им. Акциите на Advanced Micro Devices понижиха стойността си със 7%, докато тези на Nvidia – с 5,7%, като бяха допълнително засегнати от факта, че биткойнът удари най-ниското си ниво за 2018 г. И двете компании получават дял от приходите си от продажбата на чипове на криптокопачи.

NAND чиповете на Micron и DRAM чиповете помагат за работата на сървърите и смартфоните, включително и на последното поколение iPhone на Apple.

"Прогнозата за NAND чиповете продължава да се влошава, а цените по договор се очаква да се свиват и в следващите две тримесечия“, посочва Тристан Гера от Baird.

Книжата на Micron понесоха удар от новините от този понеделник, когато стана ясно, че китайските власти ще задълбочат разследването срещу компанията, както и срещу Samsung Electronics и SK Hynix за потенциални антитръстови нарушения.

"На този етап можем само да коментираме, че сътрудничим на разследването“, заяви говорителят на SK Hynix.

Micron е отказала да коментира. Цената на акциите на Micron се е сринала с 10,4% през тази година спрямо спад от 6,3% на широкия Philadelphia SE Semiconductor Index.  

Повече новини за технологии вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още