Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Почти всички служители на Huawei в Китай възобновиха работа

Епидемията е накарала компанията да намали финансовите си цели за годината

Почти всички служители на Huawei в Китай възобновиха работа

Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Повечето служители на Huawei Technologies Co. отново са на работа след избухването на коронавируса, въпреки че пандемията вероятно ще засегне финансовите резултати на китайския телекомуникационен гигант през тази година, заяви председателят на компанията.

Рън Джънфей, който също така е основател на Huawei, каза пред The Wall Street Journal в интервю в сряда, че компанията планира да увеличи бюджета си за научни изследвания и развойна дейност през тази година с 5,8 милиарда долара до повече от 20 милиарда долара.

Още по темата


Huawei, като всички световни компании, се справя с огнището на коронавирус, което ограничава икономическата активност в целия свят. Рън заяви, че базираната в Шънджън Huawei е възобновила някои операции от 3 февруари, губейки малко време за производство и в съответствие с правителственото решение, което позволи на някои критични индустрии да се върнат по-рано към дейност въпреки по-широката забрана за дейност. 

Повече от 90% от приблизително 150 000 служители, базирани в Китай, вече се върнаха на работа, макар служителите да са намалили пътуванията в чужбина и да разчитат на отдалечени видеоконференции за извършване на бизнеса. Той добави, че компанията помага на сериозно пострадали доставчици, включително с медицински консумативи.

„За голям брой международни договори не е необходимо да изпращате хора на място“, каза той. „Дори в светлината на настоящата ситуация все още можем да успеем да увеличим приходите от бизнеса си“.

Рън казва, че епидемията също така е накарала компанията да намали финансовите си цели за годината, въпреки че спецификата няма да бъде ясна до следващия месец. Продажбите на смартфони намаляват извън Китай, въпреки че спадът е компенсиран от силните вътрешни продажби. В световен мащаб Huawei продава около 22 милиона бройки месечно, което е леко покачване спрямо темповете от миналата година.

Китай бавно се завръща към трудова дейност след закриването ѝ в цялата страна след избухването на епидемията от коронавирус, която започна в края на декември. Пандемията е най-новата пречка пред Huawei, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и доставчик на смартфони №2, който се бори с лавина от атаки от страна на администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Американските правителствени служители оказват натиск върху съюзниците да не купуват оборудването на китайската компания за 5G мрежи. През миналия месец американските прокурори разкриха нови обвинения срещу компанията, включително за рекет и кражба на технологии, които компанията оспорва.

„Със сигурност ще защитим позицията си срещу обвиненията в САЩ“, каза Рън. „Просто не е факт, че каквото и да кажат, има значение“.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Имат вече стаден имунитет.

Още от Хардуер
И Samsung обмисля продажбата на смартфони без зарядно?