IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sharp представи смартфон с два прореза

Новият модел носи името Aquos R2 Compact

21:00 | 15.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.sharp.co.jp</em></p>

Снимка: www.sharp.co.jp

Миналата година Sharp пусна Aquos R Compact, смартфон с малък прорез за камерата в горната част на екрана и обособена част за сензора за пръстови отпечатъци долу. Не беше красиво решение.

За тазгодишния модел компанията е избрала интересно решение, така че да увеличи размера на екрана, запазвайки сензора за разпознаване на отпечатъци. Aquos R2 Compact има втори прорез, пише The Verge.

Екранът е 5,2-инчов, 2280 x 1080 IGZO LCD, който преминава около камерата и въпросния сензор. Той не стига съвсем до края на устройството, както се случва в горната част и отстрани, но представлява значително подобрение на предходния дизайн.

Устройството разполага с процесор Snapdragon 845, с 4GB RAM памет. Операционната система е Android 9 Pie, а камерата е 22,6-мегапикселова. Батерията пък е 2500 mAh.

Двойният прорез може да не е по вкуса на всеки потребител, но това е най-добрият Android телефон с малък екран и модерен дизайн според The Verge.

Моделът обаче вероятно ще се предлага само в Япония.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още