Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Цератицит" инвестира 20 млн. евро в завода си в Габрово

Компанията ще разкрие 100 нови работни места и планира да построи нова модерна производствена база с логистичен и соларен парк за собствени нужди

"Цератицит" инвестира 20 млн. евро в завода си в Габрово

Снимка: Министерство на икономиката

20 млн. евро ще инвестира "Цератицит" АД в разширяване на производствените си мощности за металорежещи и специални инструменти в Габрово. Компанията планира да разкрие и сто нови работни места, както и да построи нова модерна производствена база с логистичен и соларен парк за собствени нужди в Габрово. Това стана ясно по време на среща на служебния министър на икономиката Кирил Петков с представители на "Цератицит", съобщи пресцентърът на икономическото ведомство.

Още по темата

По думите на председателя на борда и изпълнителен директор на "Цератицит България" АД Георги Петров с инвестицията в нови високоспециализирани машини и съвременни технологии страната ни ще се превърне в световен център на международната група Ceratizit. Планирани са и научни изследвания и развитие, както и обучителен център за висококвалифициран персонал.

На срещата е присъствал и управляващият директор на "Планзее" – Робърт Шранцхофер, според когото групата е изключително доволна от условията, които предлага страната ни.

Икономическият министър изтъкна доброто сътрудничество на компанията с местните гимназии в сферата на дуалното обучение и приветства желанието на фирмата да инвестира в зелена енергия. Той посочи също така и добрите възможности за ситуиране на IT център на компанията в страната ни, информира пресслужбата на МИ.

Групата "Цератицит" оперира в България от 1996 г. Тя е високотехнологична инженерингова група, специализирана в производството на инструменти и технологии от твърди метали. В завода в България работят 620 души. Компанията се  обособява след сливане между "Планзее ТИЦИТ" - Австрия, и "Цераметал" - Люксембург. И двете компании са с дългогодишен опит в производството на твърди сплави.

В световен мащаб групата има 50 завода и над 7 500 служители. Консолидираните приходи надхвърлят 1,38 млрд. евро.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Стоилов: Защитата на застрашените в наказателни дела лица трябва да продължи