IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gi Group с рекордни резултати за 2021 г. и успешен край на рационализацията на структурата

Приходите нарастват с над 30% спрямо 2020 г. до 3,2 милиарда, а нетната печалба е 40 милиона евро, на плюс с 15% спрямо 2020 г.

14:41 | 04.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Gi Group Holding, един от основните световни играчи в HR услугите и консултациите, финализира своята реорганизация на 20 юни 2022 г., като завърши рационализацията на корпоративната структура и от юли 2022 г. представя новата организация на  Gi Group.

Решението следва развитието на Gi Group  и желанието да отговори с организационна ефективност на нарастващия размер на компанията, която постигна най-добрите икономически и финансови резултати в своята история през 2021 г., с присъствие в 29 страни по света, над 650 клона и офиси и повече от 6700 служители.

Финансовата 2021 г. приключи с приходи над 3,2 милиарда евро, което е с повече от 30% в сравнение с предходната година, като приносът от международни обороти е от около 51%. Рентабилността също се увеличи с брутна печалба от 423 милиона евро, +37% в сравнение с 2020 г., EBITDA е равна на 115 милиона евро, което е ръст от 43% в сравнение с 2020 г., и нетна печалба от 40 милиона евро, +15% в сравнение с предходната година.

Развитието и непрекъснатият световен растеж накараха ръководството да започне процес на обновяване. По-специално, новата структура има за цел да опрости йерархичните нива и управлението чрез концентриране на контрола в едно холдингово дружество, GI GROUP HOLDING S.p.A., което да координира  ресурсите и  дейностите на италианските дружества и компаниите в различните държави по света. Целта е да се увеличи вътрешната синергия,  да се подобри разпознаваемостта на  Gi Group , да се насърчи стратегията за сливания и придобивания и потенциални операции на капиталовите пазари.

Стефано Коли-Ланци, главен изпълнителен директор на Gi Group Holding коментира: „Стратегията, започната от Gi Group Holding, позволи бърз растеж не само в Италия, но особено в чужбина, благодарение на многобройните и успешни операции по сливания и придобивания. Днес ние всъщност сме световен играч от класа, способен да се конкурира с лидерите в сектора, с амбицията да продължим с решителност в по-нататъшното развитие на нашия бизнес. Поетият път на растеж също трябва да бъде устойчив и това е причината, поради която решихме да опростим структурата на Gi Group, за да постигнем ефективност по възможно най-добрия начин“.

Стефано Коли-Ланци, главен изпълнителен директор. Снимка: Gi Group Holding

Бизнесът в България

Благодарение на страхотен екип и фокус върху някои сектори  Gi Bulgaria за три години утрои приходите си. Растежът е само органичен, без никакви придобивания и с перфектен баланс на разходите за максимизиране на рентабилността. Gi Group България печели 3 поредни години наградата на  Gi Group Holding за рентабилност.

След като пандемията забави бизнеса, компанията наблюдава обнадеждаващи признаци на растеж, особено на ректрутинга и обученията. Core, нейното решение за проучване на заплатите, процъфтява. Много добри резултати постига и бизнесът ѝ за аутсорсинг.

Ако разгледаме всички структури на компанията в България, можем да кажем, че тя е една от 3-те най-големи компании на пазара в сферата на HR - набиране на персонал, временен персонал, аутсорсинг, обучение, HR консултации, проучване на заплатите. И може да расте още.

Като се има предвид недостигът на кандидати, със сигурност бизнесът за набиране на персонал ще расте, а с Gi Group и подразделението за търсене на кадри от среден и висш мениджмънт - Wyser. Освен това е необходимо инвестиране в преквалификация на кандидати, за да бъдат готови за бъдещи работни места. Скоро компанията ще има физическо пространство в София, посветено на тази мисия и управлявано от отдела за обучение Tack TMI.

Родолфо Росето, регионален мениджър за Източна Европа посочва: „България има потенциал за развитие в сферата на нашия бизнес. Вследствие на войната и логистичните проблеми ще видим тенденция за растеж съвсем скоро. Имам предвид, че очакваме преместването на производства от изток в Източна Европа и България със сигурност е една от най-добрите държави- кандидати за това“.

Рационализация на структурата на GI Group:

• Сливане чрез учредяване на SCL HOLDING S.p.A. в GI GROUP HOLDING S.r.l. и едновременно с това преобразуване в Società per Azioni;

• Частично разделяне на GI GROUP S.p.A. в полза на GI GROUP HOLDING S.p.A.;

• Сливане чрез учредяване на GI INTERNATIONAL S.r.l., в GI GROUP HOLDING S.p.A.

Gi Group Holding притежава участието и нематериалните активи (марки и ноу-хау), екип, посветен на дефинирането и контрола на изпълнението на стратегическите насоки на Gi Grop, както и управленски дейности, като администрация, финанси, ИТ, маркетинг, в полза на дъщерни дружества.

Ето как изглежда рационализацията на Gi Group:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още