Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кризисен съвет ще прави план за спасяването на зимния сезон

Пандемията предопредели времето, в което понятието „традиционен“ туризъм трябва да бъде изпълнено с ново съдържание, коментира Мариана Николова

Кризисен съвет ще прави план за спасяването на зимния сезон

Снимка: Министерство на туризма

Създава се кризисен съвет за изготвяне на екшън план за спасяване на туристическия бизнес. Това стана ясно след заседание на Националния съвет по туризъм във Варна с участието на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.

Основа цел на съвета ще бъде да изработи план за действие за зимния сезон и стъпки за успешен следващ летен сезон.

„Искам да начертаем заедно малките и работещи такива – за година, след това за още една и спрямо постигнатото да намираме стабилните основи, които да градим, за да вървим напред“, коментира Николова, цитирана в прессъобщение от ведомството. 

Още по темата

„Не трябва да имаме илюзии, че след две или три години туристическият сектор ще изглежда по начина, по който го познавахме. Много представи и навици ще бъдат променени и само гъвкавите и адаптивните ще успеят. Колкото повече сме единни и се подкрепяме, толкова повече заедно ще успяваме“, подчерта министърът пред представителите на различните браншови съюзи и асоциации.

На заседанието днес е обсъдено и субсидирането на чартърите, а Николова съобщи, че ще започнат маркетингови инициативи с фокус популяризиране на български туристически продукти, като спа туризъм, селски туризъм и др.

Относно летния сезон стана ясно, че от 1 август се очакват повече туристи на Черноморието. От бранша ще търсят съдействие от държавата границите на България да бъдат отворени за държави извън ЕС.

„От здравословна гледна точка, освен тази вероятно и през следващата година туристите в световен мащаб ще избягват голямата концентрация на хора на едно място или прекалената физическа близост“, заяви министърът. Според нея пандемията предопредели времето, в което понятието „традиционен“ туризъм трябва да бъде изпълнено с ново съдържание. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Няма желаещи да проектират шумозащитата при селата Мирово и Бело поле заради близките магистрали