Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Младен Маринов: Надявам се да се намери финансиране за нощния труд

Възможности могат да се търся в следващия бюджет на вътрешното ведомство, коментира министърът

Младен Маринов: Надявам се да се намери финансиране за нощния труд

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Надявам се да се обсъди проблемът и да се намери финансиране, така че да отговори на реалните потребности. Така вътрешният министър Младен Маринов коментира пред БНР планирания за днес протест на служителите на реда заради ниското заплащане на нощния труд.

„Смисълът на нашата работа е процесът да е непрекъсваем, така че ние не можем да работим само през деня. Нощен труд се налага да се полага и ще се полага“, каза Младенов. Той обясни, че ще направи всичко възможно проблемът със заплащането на нощния труд да бъде разрешен. Маринов подчерта обаче, че това е възможно в рамките на следващия бюджет. 

Още по темата

"Подкрепям колегите в техните искания, но всичко е въпрос на финансови възможности. Така че мисля за следващия бюджет и, във връзка с обещаното увеличение на заплатите, ние да направим възможност това увеличение да бъде разпределено включително и да се покрият разходите за нощен труд", обясни той и припомни, че в рамките на 2 – 2,5 години няколко пъти е имало увеличение на заплатите.

Относно задръстванията по границата с Гърция министърът коментира, че има създадена организация, която да облекчи доколкото е възможно преминаването.

„Използват се допълнителни мобилни устройства, които да проверяват автобусите. Това също ще доведе до по-облекчено преминаване, но като цяло и стратегически трябва да се мисли. Евентуално, когато България влезе в Шенген, поне с вътрешните граници, шенгенските, този проблем може би ще отпадне“, каза още Маринов.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Изграждат отново барикадите при Софийския университет