IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тамаш Хак-Ковач е новият главен изпълнителен директор на ДСК

Той приема позицията от Виолина Маринова, която взе решение да се оттегли след финализиането на интеграцията на ДСК с Експресбанк

22:04 | 11.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: ДСК</em></p>

Снимка: ДСК

Тамаш Хак-Ковач е новият председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК. Той приема позицията от Виолина Маринова, която взе решение да се оттегли след успешното финализиране на интеграцията на банка ДСК с Експресбанк и приключване на 50-годишната й кариера в банката. След получено одобрение на централната банка, тя става член на Надзорния съвет на ДСК, съобщават от банката.

„От името на цялото ръководство на Банка ОТП бихме искали да изкажем най-искрената си благодарност към Виолина, която олицетворява модела на успешна кариера, започвайки преди 50 години като служител банково обслужване и заемайки поста главен изпълнителен директор през последните 16 години", коментират Шандор Чани, председател и главен изпълнителен директор на банка ОТП, и Ласло Бенчик, председател на Надзорния съвет на ДСК, заместник-главен изпълнителен директор и главен финансов и стратегически директор на група ОТП.

"През последните 17 години, откакто банка ДСК стана член на група ОТП, банката е пример за добро клиентско обслужване, въвеждане на иновации, създаването на добавена стойност за клиентите и един от най-атрактивните работодатели на пазара. Личният принос на г-жа Маринова е от основно значение за тази история на успеха, включително последното ни постижение с рекордно бързата и гладка интеграция на банка ДСК с Експресбанк", допълат те.

"За нас е голямо удоволствие да поздравим Тамаш за новата вълнуваща стъпка в кариерата му. През последните 8 години той доказа изключителните си лидерски качества и отличен професионализъм като главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ОТП Украйна. Убедени сме, че Тамаш ще продължи успеха на банка ДСК, като допълнително затвърди позициите й на най-голямата и силна банкова институция на българския пазар. В духа на споделените ценности на ОТП и изключителната грижи за нашите клиенти и служители Тамаш и Виолина ще осигурят плавен преход през следващите седмици“, коментират ръководителите на ОТП

От 2012 г. до момента Тамаш Хак-Ковач заема поста председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на JSC OTP Bank, украинското дъщерно дружество на ОТП. Преди това работи като председател и главен изпълнителен директор на дъщерното дружество на Commerzbank в Унгария (2000-2007). От 2007 г. ръководи дъщерното дружество на Commerzbank в Москва, а от 2010 г. управлява дивизията на Commerzbank за Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Тамаш Хак-Ковач е завършил Университета по икономически науки в Будапеща, магистър по финанси и счетоводство. Учил е също в Университета на Саар, Саарбрюкен, Германия, във Виенския университет, Австрия и в Международния институт за управленско развитие, Лозана, Швейцария. От 2004 г. е сертифициран Chartered Financial Analyst.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още