IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво се разбраха медиците след срещата при премиера?

Получихме обещания за регулярни срещи, за да не се натрупват проблемите, каза Милка Василева, председател на БАПЗГ

11:12 | 17.12.19 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Срещата вчера при премиера беше една много добра работна среща, защото ние поставихме нашите проблеми, казахме какво искаме от много време. Получихме обещания за по-регулярни срещи, за да може проблемите да не се натрупват и да можем да ги обсъждаме. Това каза Милка Василева, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Новият рамков договор ще бъде подписан за три години. Много е важно в него да бъдат включени клаузи, които да удовлетворяват както работещите, така и пациентите“, отбеляза Василева. 

Тя обясни, че ще бъде определен процент от заработката на всяко клинично заведение за заплащане на труда, но този процент все още не е публично огласен.

Според нея предложението на премиера лекарите да се откажат от част от заплатите си в полза на възнагражденията на медицинските сестри, не е било сериозно.

Гостът говори и за това как ще се повиши контролът в здравната система.

„Беше договорено, че ще има по-висока степен на контрол от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, както и от регионалните центрове по здравеопазване“.

Очаквайте видео с целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още