IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват дискусии между ПП, БСП, ИТН и ДБ по ключови политики

Целта е изготвяне на коалиционно споразумение

10:09 | 23.11.21 г. 6
<p>
	Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Днес започват дискусиите между „Продължаваме Промяната“ (ПП), БСП, ИТН и ДБ по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение. Срещите ще продължат до събота, съобщиха от ПП. Днес експертите ще обсъдят енергетиката, икономиката, транспорта и правосъдието. 

Във всяка от дискусиите по различните теми са поканени да участват по трима експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии. Във всяко от обсъжданията ще участва по един от лидерите на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

Срещите ще бъдат проведени като паралелни дискусии и ще бъдат предавани на живо в страницата на „Продължаваме Промяната“ във Facebook, YouTube и на сайта promeni.bg. Медиите ще могат да следят дискусиите онлайн.

График и теми за провеждане на дискусии:

23.11.2021

10 - 13 часа - Енергетика
10 - 13 часа - Икономика
15 - 18 часа - Транспорт
15 - 18 часа - Правосъдие

24.11.2021

10 - 13 часа - Здравеопазване
10 - 13 часа - Земеделие
15 - 18 часа - Образование
15 - 18 часа - Електронно правителство

25.11.2021

10 - 13 часа - Вътрешна сигурност
10 - 13 часа - Екология
15 - 18 часа - Регионално развитие
15 - 18 часа - Култура

26.11.2021

10 - 13 часа - Труд и Социални грижи
10 - 13 часа - Туризъм
15 - 18 часа - Национална сигурност
15 - 18 часа - Спорт

27.11.2021

10 - 13 часа - Финанси
15 - 18 часа - Международни отношения

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
БСП са дясна партия :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
georgi_shum
преди 2 години
О аз напълно споделям мнението ти. И че мнгоо трудно ще се размерът, и дори да се - ще е за кратко. И за БСП си прав. Но като цялото за БСП участието в правителство, особено ако е в него е и ДъБъ, ще донесе повече позитиви, от колкото негативи.При ДъБъ ще има само негативи и вече дори влизането им следващ парламент ще е под въпрос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
то от ДБ нищо не зависи реално , депутати колкото на костя копейкин , а управление с БСП не виждам как ще се получи , дори да си подаде цялото ръководство оставка , един вид измиване на очите пред избирателите им ... предположи какво ще се случи , ако вземат едно министерство или няколко агенции ... виж с енергийният регулатор примера , буфер който обира всички негативи на системата , а реално не зависи нищо от него ... :))) ... те няма да имат възлово министерство тъй или иначе ... в момента нямат силна и некомпрометирана фигура , която да оглави дори маргинално миистерство и агенция и да увеличи електоралната подкрепа при предстоящите непопулярни мерки ... увеличаване на данъците (нови по-високи здравни осигуровки , нови имотни данъци , въвеждане на нови еко такси за каквото се сетиш , задържане на ръста на пенсиите заради повишаване на военните разходи , щото около нас всички се въоръжават като отвързани - сърби , гърци , турци , руснаци , румънци) , стриктен данъчен контрол за повишаване на събираемостта , за капак световната игра с енергоносителите на картелите ... и аз си мисля , че докато не отпаднат поне 2 партии от сегашните в парламента , стабилно правителство няма да има ... ние в един блок не можем да се разберем българите какво да правим заедно , та за парламент или държавата говорим ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
georgi_shum
преди 2 години
Аз мисля, че ще дойде точно от ДъБъ. Те ще търпят най трайни имиджови щети, ако се включат в това правителство. Обявят ли само парламентарна подкрепа, без да влязат с министри - работа е ясна.Ще държат правителството за няколко месеца, и при първата по голяма криза за аут.Отделно, от мои хора в БСП чувам, че ако ДБ откажат да влязат с министри, същото ще сторят и БСП. Това съвсем обрича новото правителство на живот от макс 6-9 месеца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
zelka007
преди 2 години
проблемът няма да дойде от "да България" , а от (б)есни (с)трашни (п)енсии , които ще надценят значението си ... и левашките им желания , не че кирето и асен не са лекинко леваци и те ... скоро пак избори , не веднага , но скоро ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
RealUser
преди 2 години
Дано този път не се правят на интересни, че аман. Чета, че Христо Иванов не е сред преговарящите, поне няма да се прави на обидена госпожица пак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още