Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

BoneX: Поскъпването на биткойна 260 хил. пъти за 9 години го прави дигитално злато

Според нашите анализи цена от 20 хил. долара за брой е напълно възможна до края на годината

BoneX: Поскъпването на биткойна 260 хил. пъти за 9 години го прави дигитално злато

Давид Бонев. Снимка: Личен архив  

Давид Бонев е експерт в сферата на финасните и блокчейн технологиите, работи като инвестиционен банкер в финансова къща, също така е финансов директор на платформа базинара на блокчейн в областа на медицината, на българската аудитория е най-разпознаваем като един от Co-founder-те на най-иновативния крипто ексчейндж в България Bonex.

Васил Альошин е сериен предприемач и специалист в областта на медиите и PR. В последните години той е съосновател на едни от най-успешните крипто проекти в България до момента, а именно международната платформа за здравеопазване, базирана на технологията блокчейн, CURES Token, и уникалния за българския пазар крипто ексчейндж BoneX.

От март 2017 година насам Васил е съосновател и главен оперативен директор на Vision - първият софтуер за далтонисти, за работа в реално време. 

Той вярва, че знанието е като целувката - трябва да го споделите, за да му се наслаждавате, и в този ред на мисли е въвел много хора в света на онлайн бизнеса и продажбата на криптовалути, споделяйки своя опит и ноухау, чрез онлайн обучения и семинари.

Какво се случи с криптовалутите, сякаш изведнъж възкръснаха?

Всеки, който се занимава с биткойн, е наясно с това, че адреналинът в този бизнес е стопроцентов. Възкръсването на криптовалутите беше въпрос на време. Смятаме, че тепърва ще наблюдаваме нови върхове. Ако погледнете в ретроспекция цената на биткойн при първия си обмен е 0,03 цента, докато цената му към този месец се задържа около 8000 долара, което означава увеличение на цената приблизително 260 хил. пъти за 9 години.

Това е факт, който за нас прави биткойн дигитално злато и устойчив разплащателен метод. Младото поколение, което така или иначе е свързано с новите технологии, проявява един естествен интерес към криптовалутите. Друг важен факт е, че повечето миньори, които бяха спрели да копаят при потъването на пазара, сега се връщат обратно в мрежата. 

Освен биткойна кои са другите валути, към които има интерес в момента?

В BoneX клиентите основно залагат на биткойн и етериум, но има редица нови валути, които заслужават внимание.

- Все пак какво стимулира толкова бързото нарастване на цените на цифровите пари?

Редица фактори, от политики на световни лидери и финансови войни, до ключови решения, които приемат криптовалутите като платежно или инвестиционно средство. Капиталицацията на биткойн към момента е близо 160 млрд. долара, което е далеч от върха през 2017 г. Банките обаче не са отворени към биткойна, въпреки че само могат да забавят процеса по неговото развитие, но не и да го спрат. 

- Повишената волатилност на капиталовите пазари и нарастващите страхове за световната икономика по какъв начин се отразява на търговията с цифрови валути?

Обикновено, когато светът е във финансова криза, биткойнът поскъпва. Можем да го наблюдаваме и в момента. В Турция например, когато се срина лирата, покупките на биткойн се вдигнаха с 40%.

- Кои са според вас факторите, които ще ускорят процеса по повишаване на доверието на пазара на криптоактиви?

В момента капитализацията на крипто пазара е над 250 млрд. долара. Това са сериозни обеми и сами по себе си те говорят за довоерие в криптовалутите. Нещо повече, само за 2 месеца тази капиталицатия се вдигна с над 100 млрд долара.

Разбира се, не трябва да забравяме и институционалните инвеститори, които се очаква сериозно да навлязат в криптопазара с приемането на ETF върху биткойн.  Появата на Facebook койн, също е нещо, което изобщо не трябва да бъде пренебрегвано. Представете си виртуална банка с над 2 млрд. потребители.

- Какви са очакванията ви за цените на биткойна до края на годината?

Едва ли има човек, който се занимава с биткойн и не желае да го види отново на върхове от 20 000 долара за брой. Нашите анализи показват, че такава цена е напълно възможна до края на годината. Смятаме, че преминахме криптозимата и вече е време да видим отново крал биткойн на върха, където му е мястото.

Васил Альошин

- Разкажете ни за вашата компания. От кога сте на пазара и с какво точно се занимавате? Защо дойдохте и в България и какви са очакванията ви за пазара тук? 

С BoneX всеки един потребител има възможността да навлезе по изключително лесен, бърз, достъпен и удобен начин в света на криптовалутите, да следи в реално време движението и тенденциите на техните цени, както и да се възползва от предлаганите от платформата инструменти за изграждането на ценните за всеки инвеститор фундаментални и технически анализи.

Подкрепен от надеждни инвеститори и използван от стотици клиенти в България, BoneX е иновативен дигитален портфейл, който предлага лесен, бърз и сигурен начин за купуване и продаване на криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Bitcoin Cash на най-ниските цени на пазара.
 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (10)

0
 
3
 
10
преди 3 седмици
Никой нормален човек няма да си кръсти проекта BoneX. Bone на английски има и значението "чукам", с тоя Х накрая става като името на второразряден порно website. Смешна работа да очакват да им се доверят хората с парите си.
11
 
2
 
9
Sakamano до: pavelnel
преди 3 седмици
Всичките ти аргументи са силни само в невежеството си. Затова и не си правя труда да ги коментирам. Ако мислиш че си прав - не ми пука. Биткойнът си го има и ще продължава да го има независимо от оплювателите.
3
 
12
 
8
pavelnel до: Sakamano
преди 3 седмици
Пълни глупости, както обикновено от крипто овца... В Китай, където се копат криптошитните, направо са се изтрепали от възобновяема енергия. Тия проценти ги вадите от г*зовете си, както прогнозирате цената на битшитнята в трилиони...Сякаш някой със здрав разум ще тръгне да повярва, че в криптото някой иска да плаща повече за енергия и данъци.
Всичките ми аргументи срещу криптото са силни, а не като полюциите, които има крипто мафията за вселенска хегемония.
13
 
1
 
7
Sakamano до: pavelnel
преди 3 седмици
Най-силния ти аргумент срещу биткойна - високия разход на енергия постепенно се елиминира. Фермите за криптовалути минават на собствени енергоизточници - първо за да намалят разходите и второ, за да не бъдат санкционирани от властите. До края на годината 70% от целия добив на биткойни ще бъде от възобновяеми източници.
5
 
10
 
6
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
ТОЗИ ДА НЕ Е БРАТЧЕТ НА РУЖА.
МЯЗА НА БРАТ И.

Още от Криптовалути
Още непусната, Libra се появи във фалшиви сметки