IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стратезите вече гледат към цена от 20 хил. долара за биткойна

Ново поевтиняване може да постави зоната на 20-те хиляди като потенциална цел, смятат от Oanda Corp., Evercore ISI и Tallbacken Capital Advisors

14:19 | 09.06.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Още една лоша седмица за цената на биткойна може да се окаже предпоставка за задаващи се нови проблеми. На това мнение поне са някои стратези, наблюдаващи настоящата разпродажба при най-голямата по пазарна капитализация криптовалута.

Ново поевтиняване може да постави зоната на 20-те хиляди долара като потенциална цел, смятат от Oanda Corp., Evercore ISI и Tallbacken Capital Advisors LLC, пише Bloomberg. Само тази седмица биткойнът поевтинява със 7% и се търгува малко под 34 хил. долара към 12 ч. българско време.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

Криптовалутата „опасно приближава равнището от 30 хил. долара“ на фона на нарастващите регулаторни тревоги в САЩ, като има риск от „огромно количество инерция за продажба“, посочва Едуард Моя, анализатор в Oanda Corp.

Биткойнът поевтиня с около 30 хил. долара спрямо априлския си рекорд на фона на критики за екологичния му отпечатък, отправени от милиардера Илон Мъск, и нови ограничения на криптосектора в Китай. Фактът, че американските власти са успели да си върнат по-голямата част от откупа за хакерската атака срещу Colonial Pipeline също влоши настроението на пазара, разваляйки имиджа на криптовалутата, че е недосегаема за държавен контрол.

Техническият стратег на Evercore Рич Рос и анализаторът на Tallbacken Capital Advisors Майкъл Пюрвс определиха зоната около 20 хил. като потенциално ключово равнище, ако биткойнът поевтинее по-осезаемо спрямо сегашната си цена.

Въпреки това други все още са уверени в дългосрочните перспективи.

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Inc. Майкъл Сейлър увеличи продажбата на облигации под инвестиционния клас до 500 млн. долара от 400 млн. долара, за да финансира покупката на още биткойни. MicroStrategy е една от най-бичи настроените към криптовалутите публични компании.

В Ел Салвадор пък биткойнът вече е официално платежно средство.

И все пак, само седмица след абсолютния рекорд на биткойна Пюрвс от Tallbacken предупреди, че бичите настроения изглеждат „много оспорвани“.

„Колко ниско може да стигне? Най-очевидният отговор продължава да е пълна корекция от пика след 20 хил. долара – с други думи обратно на 20 хил. долара“, посочи той.

Междувременно се засилва и дебатът за това колко строг трябва да е контролът на криптовалутите. Хестър Пиърс от американската Комисия за ценни книжа и борсови операции заяви, че се притеснява от натиска за по-активна роля на регулаторите на криптопазара, става ясно от интервю за Financial Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
Когато миньорите затворят ще се копа по лесно :) Не бери грижа.... освен това има крипто активи като BNB които не се копаят изобщо. Скоро и етера ще бъде така.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
То и аз искам на 20 ама няма и няма да има :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis23
преди 2 години
аз ги гледам тия неща от 2 месеца вече някъде, чейнове мейнове и други алабалистики, да има интересни идеи, че могат да прескачат пари без банките да имат пръст в това, можеш да си държиш парите дома, НО сам по себе си тоз койн како толкоз уникално има, та чак да е толкова ценно не знам .... с какво им бъркат в мозъка неам идея ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 2 години
падне ли в следващия месец на 15... миньорите затварят, и следва спих.... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis23
преди 2 години
тва там със звездите би требало да е s3. кво пак крият и редактират ненам ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis23
преди 2 години
15найстичка другарки и другари тва с двайската е малко по горе, ама ЕМА50 на месечна е на 10тка до 15найска ... https://***.tradingview.com/x/elwH1dzK/кога ли само ще спре тая раота то всеки може да си напрай копие на коня, тъй че не знам ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още