Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Самолетите на България Еър разполагат с HEPA филтри

Редовната дезинфекция и задължителни маски на борда са част от мерките при пътуване с полет на авиокомпанията

Самолетите на България Еър разполагат с HEPA филтри

Снимка: България Еър

Всички самолети на националния превозвач „България Еър“ разполагат с така наречените въздушни HEPA филтри за пречистване и поддържане на качеството на въздух по време на полет, за които тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че са ефективен инструмент за превенция срещу разпространението на коронавирус. Благодарение на тях въздухът в самолета се обновява на всеки няколко минути изцяло и минава през термична обработка от над 200 градуса.

Предлагането на сигурен и комфортен полет винаги е било задача номер едно и приоритет на националния превозвач „България Еър“. Затова и авиокомпанията въведе специални мерки, с които да осигури сигурен полет на всички пасажери, на които се налага на пътуват по време на коронавирус пандемията.

С цел превенция всички на борда на „България Еър“ трябва задължително да носят лични предпазни маски на борда по време на целия полет, като екипажите на националния превозвач задължително обслужват пасажерите, носейки и санитарни ръкавици. Считано от 18.03. на полетите, изпълнявани от Националния превозвач, се зарежда единствено бутилирана минерална вода за пътниците.

В допълнение екипажите на авиокомпанията са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат, ако се установи случай на заразен с коронавирус COVID-19 на борда.

Още по-засилени са хигиенните изисквания при почистването на самолетите. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват особено щателно със специални препрати. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.

В ситуацията на коронавирус допирът до различни повърхности на обществени места не е препоръчителен, затова на разположение за пътуващите е възможността да се чекират онлайн преди полета си – бързо и удобно.

Националният превозвач редуцира част от полетите към държави, в които има рестрикции за пътуване, като продължава да оперира до по-голяма част от дестинациите си, за да осигури възможност на българи, заварени от пандемията в чужбина, да се приберат сигурно в родината си.

„България Еър“ апелира и приветства всички мерки на властите за превенция разпространението на коронавирус и призовава пасажерите да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на близките си и да пътуват само при необходимост. За всички тях авиокомпанията е взела всички възможни мерки за осигуряване на сигурен и комфортен полет.

„България Еър“ актуализира постоянно на уебсайта си, в секция „Новини“, информацията за маршрутите, по които се преустановяват или възстановяват линии, съобразено с мерките и забраните в различните страни. Подробности може да откриете тук!

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от На път
Луксозен „работен пакет“ на Малдивите