IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ допусна до търговия акциите на „Порт флот-Бургас“

Размерът на емисията е 10 млн. акции с номинална стойност от 1 лев.

13:50 | 19.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Емисията акции на „Порт флот“ Бургас“ АД се допуска до търговия на Основен пазар, Сегмент акции „Standard” на Българска фондова борса. Решението за това е взето на днешното заседание на Съвета на директорите на БФБ, става ясно от сайта на борсовия оператор.

Размерът на емисията е 10 млн. обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с номинална стойност от 1 лев. Определената дата за въвеждане на търговия е 23 август 2019 г.

Индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 1 лв.

„Във връзка с разпоредбата на чл. 42, ал. 1 от Част III Правила за допускане до търговия, емисията се поставя под наблюдение за срок от 3 (три) месеца“, уточняват от БФБ.

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисията на „Порт флот“ Бургас“ АД на 7 август. 

„Дружеството се занимава с извършване на пристанищни услуги за влачене, буксировка на плаващи средства, провличане или тласкане, включително въвеждане на кораби или други плаващи средства в пристанищата или извеждането им от тях и др. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още