Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Дронамикс Кепитъл" представя IPO-то си онлайн на 25 ноември

Предлагането се планира за началото на декември, съобщиха от ИП Карол АД

"Дронамикс Кепитъл" представя IPO-то си онлайн на 25 ноември

Снимка: Карол АД

“Дронамикс Кепитъл“ ще представи своето първично публично предлагане на акции (IPO) онлайн на 25 ноември от 18:30 часа, съобщи съветникът по предлагането ИП "Карол" АД.

Дебютът на компанията на пазара за растеж на БФБ BEAM ще бъде в началото на декември 2021 г., съобщават от инвестиционния посредник. Това ще е 6-тото предлагане на този пазар само в рамките на настоящата година след „Биодит“, „Син Карс“, Импулс I”, „Инфинити Кепитъл“ и „Смарт Органик“.

Предлагането на „Дронамикс“ има отношение към „Илевън Кепитал“ АД, като последното притежава 12,12% от „Дронамикс Глобал Лимитид“ Великобритания към 30 септември 2021 г., оценени на 391 хил. лв.

"Дронамикс Кепитъл" ЕАД е специално създадено дружество с цел да се предостави достъп на инвеститорите до технологичния стартъп "Дронамикс", който от 2014 г. работи по създаването на безпилотни самолети за доставки на товари.

Презентацията на 25 ноември 2021 г. ще се излъчи на живо на страниците на "Карол" във Facebook и LinkedIn, както и в Youtube канала на посредника. Предварителна регистрация не е необходима. 

Планира се предлагане на емисия до 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни Клас Б акции от капитала на дружеството, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,1 лева.

Очаква се първите търговски полети на услугите за дронове за доставка в рамките на деня на „Дронамикс“ да започнат през 2022 г. Първата фаза на европейската мрежа за дронпортове включва летището в Лиеж, което служи като европейски център на Alibaba, както и летище Бреша, националния център за италианската пощенска система.

Разработват се и летища на стратегически места по целия континент, които ще се превърнат в регионални въздушни карго логистични центрове чрез амбициозни инвестиционни програми, като Skövde (Швеция), Seinäjoki (Финландия) и Осиек (Хърватия), посочва се на сайта на компанията.

„Дронамикс“ е стратегически партньор на Hellmann Worldwide Logistics за разработване и предлагане на новаторска нова транспортна услуга за трансграничен транспорт на критични във времето стоки.

Дружеството разработва дрона Black Swan - нов тип товарен самолет, който е малък, безпилотен и изключително икономичен и може да транспортира 350 кг над 2500 км на цена, която е с над 50% по-ниска от стандартните самолети. Той лети автономно и може да се наблюдава и управлява дистанционно чрез сателит, като каца на къси и неасфалтирани писти. Последното е важно за разработване на по-достъпни доставки в страни с неразвита инфраструктура.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
3
 
2
Dr. Vatnikov до: redcretin
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Куцо, кьораво и сакато усетиха, че никой не гледа вече реално какво има като фундамент, а масово се кълве на обещания и фантазии! Дотком балона май се повтаря.
2
 
4
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Освен поредната порция комисиони за Карол + финансиране на компания, която 6-7 години е все на загуба - друго има ли?

Още от Новини и анализи
IPO-то на "Ейч Ар Кепитъл" ще е на 15 декември