IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две трети от оборота на БФБ дойде от две сделки с акциите на „235 Холдингс“

Индексите не намериха единна посока в първия ден от седмицата

17:43 | 19.08.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Индексите на Българска фондова борса не намериха единна посока в понеделник, а две трети от оборота беше формиран от две сделки с книжата на една компания.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се повиши с 0,03% до 575,28 пункта. По-широкият показател BGBX40 се придвижи в посока нагоре с 0,09% до 113,87 пункта. Секторният BGREIT остана стабилен на ниво от 126,50 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се раздели с 0,03% от стойността си до 506,53 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 3,238 млн. лв. след сключени 94 сделки с 28 емисии. Близо 62% от оборота дойде от две сделки с книжата на „235 Холдингс“ АД на обща стойност от малко над 2 млн. лв.

Най-печелившата компания в първата сесия за седмицата е „Химимпорт“ АД, чиито акции поскъпнаха с 1,5%. „Албена“ АД отчете ръст в цената на книжата си с 1,4%, а „София Комерс - Заложни къщи“ - с 1%.

Най-много от стойността на акциите си изгуби „М+С Хидравлик“ АД – 1,4%. Книжата на „Холдинг Варна“ АД поевтиняха с 1%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Petkoijenite
преди 4 години
До DarkStar,То лeсно се вижда не ти трябва образование! 1 Само Стоян Мавродиев рекламира български паспорти в Шанхай2 и всички акции се прехвърлят винаги и точно по милион на по един един китайски гражданин3 и така всеки път от 2 години насам. Мислиш ли, че ако не беше той нямаше да преустановят далаверата до сега?!?!?Задачка - закачка - я погледни сега За тази странна компания без активи колко транзакции по един или два милиона са правени от листването и винаги в пакет и После виж дали има новини в корпоративния им сайт или в ExTri изненада, но можеш да посетиш някой от семинарите им в Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
DarkStar
преди 4 години
Някой може ли да сподели каква е реалната дейност на 235 Холдингс?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още