Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Градус“ изгради нов център за бройлери за над 2,3 млн. лв.

В процес на изграждане е още един подобен център, който се очаква да бъде завършен през следващата година

„Градус“ изгради нов център за бройлери за над 2,3 млн. лв.

Снимка: "Градус" АД

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД е изградил нов център за бройлери, като общата сума на инвестицията възлиза на малко над 2,38 млн. лв., съобщават от дружеството чрез Българска фондова борса.

Градус АД
Инвестицията е направена чрез дъщерното дружество на публичната компания „ЛОРА -2004“ ЕООД, а центърът за бройлери се намира в с. Маджерито, общ. Стара Загора. Обектът се състои от 6 сгради, 12 халета, а всяко хале е с 900 кв. метра функционална застроена площ. Центърът е с максимален капацитет от 233 хил. броя птици – бройлери, като към днешна дата функционира при пълен капацитет.

В процес на изграждане е и „Център 7“ за бройлери, който също се намира в с. Маджерито, общ. Стара Загора, и е със същите параметри. Очакванията са да бъде завършен през 2019 г., уточняват от дружеството.

В средата на октомври чрез дъщерното си дружество „Градус-98“ АД компанията завърши изграждането и на нов център за основно стадо родители, който се намира в село Червена вода, община Русе (Център Север-3). Центърът се състои от 6 сгради и 12 халета, като всяко хале е с 864 кв. метра функционална застроена площ. Направената инвестиция в проекта възлиза на обща стойност от малко над 3,5 млн. лв.

Акциите на „Градус“ бяха качени за търговия на БФБ в началото на август, като в момента цената им е под нивата от IPO-то - 1,66 лв. за брой. Цената по време на IPO-то бе 1,80 лева за акция.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

4
 
11
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Когато Градус рекламираха IPO-то си, аз се чудех ще се намери ли балама да им купи акциите. Оказа се че баламия съм бил аз. Почти всички бяха изкупени от пенсионни фондове -близо 80 млн лева. Така че не на 1.66 за акция, ами и на 0.66 може да слезнат. Коравия български пенсионер ще издържи, няма къде да ходи.
2
 
4
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
След толкова нови инвестиции ще остане ли нещо за дивидент?

Още от Новини и анализи
Акциите на „Индустриален Капитал Холдинг“ поскъпнаха с малко над 8%