Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Химимпорт“ предлага запазване на дивидентa от по 0,063 лв. на акция

Общата сума, която предстои да бъде гласувана за разпределение на дивиденти, е малко над 15 млн. лв.

„Химимпорт“ предлага запазване на дивидентa от по 0,063 лв. на акция

Снимка: Pixabay

 

Публичният холдинг „Химимпорт“ АД предлага гласуване на дивидент в размер на 0,063 лв. за една акция от печалбата на дружеството за 2018 г. Това става ясно от поканата за свикване на Общо събрание на акционерите и материалите към нея.

Химимпорт АД
Общата сума на предложения за разпределяне дивидент за финансовата 2018 г. е в размер на малко над 15 млн. лв. За дата на провеждане на събранието е определена 23 август 2019 г. Сред останалите точки в дневния ред има Приемане на годишния доклад на Управителния съвет за дейността на „Химимпорт“ за 2018 г., Приемане и одобряване на доклада за политика за възнагражденията на членовете на Надзорния и Управителния съвет на “Химимпорт” за 2018 г. и други.

През миналата година гласуваният дивидент за разпределение също беше в размер на 0,063 лв. на акция от реализираната печалба през 2017 г.

Право на дивидент имат притежателите на акции от капитала на дружеството към 14-тия ден след датата на общото събрание. Гласувания дивидент се изплаща в 2-месечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, съгласно изискванията на нормативните актове и на правилника на „Централния депозитар“ АД. Акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници, ще получат гарантирания дивидент чрез съответния инвестиционен посредник, а за акционери без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на „Централна Кооперативна Банка” АД в страната.

Нетната печалба на „Химимпорт“ на консолидирана база за 2018 г. възлиза на 70,3 млн. лв., като отчита ръст от 1% спрямо предходната година. Общите приходи от дейността към 31 декември 2018 г. възлизат на 11,7 млрд. лв., което е с 9% повече в сравнение с 2017 г.

За последните дванадесет месеца акциите на „Химимпорт“ АД са поевтинели с 19,72% до цена на отваряне при петъчната сесия от 1,710 лв.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
3
 
3
преди 9 месеца
При цена от 1 лв. това си е добра доходност...в сравнение с останалите.
1
 
3
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аз пък си спомням, че дивидентът трябваше да се движи пропорционално на финансовия резултат. Щом печалбата нараства с 1%, и дивидентът трябваше да нарастне с толкова. 1% си e 1% - кой ти го дава!? Не и Химимпорт...
4
 
2
 
1
преди 1 година
очакван дивидент - няма изненади ... догодина повече ..

Още от Новини и анализи
Акциите на "Доверие обединен холдинг" поскъпнаха с 13% за ден