IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Кепитъл Мениджмънт“ ще разпредели 4,32 лв. на акция за дивидент

Към края на септември печалбата на дружеството се стопява близо четири пъти

16:58 | 13.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Кепитъл Мениджмънт“ АДСИЦ ще разпредели дивидент в размер на 4,32 лв. за една акция, става ясно от съобщение на дружеството след проведено миналата седмица общо събрание на акционерите.

Началната дата за изплащане на дивидента е 16 декември 2020 г. 

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа, като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание, или към 20 ноември 2020 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 18 ноември 2020 г.

Дружеството приключи 2019 г. с печалба в размер на 8,43 млн. лв., показва одитираният доклад за миналата година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Към 30 септември печалбата на дружеството е в размер на 2,3 млн. лв., като намалява близо четири пъти спрямо печалбата от 8,6 млн. лв. година по-рано. Печалбата между юли и септември е в размер на 738 хил. лв., което е понижение с 22% спрямо третото тримесечие на 2019 г.

От отчета става ясно още, че към края на деветия месец от годината дружеството е на загуба в размер на 23 хил. лв. от операции с финансови активи спрямо печалбата от 6,4 млн. лв. година по-рано. Финансовите приходи са в размер на 3,4 млн. лв., като нарастват с 25% на годишна база.

Перото на финансовите разходи отчита повишение с 20% до малко над 1 млн. лв. По-високи са и разходите за външни услуги в размер на 364 хил. лв. , като се увеличават близо три пъти.

В доклада си за дейността дружеството посочва, че не е в състояние да оцени влиянието на пандемията върху бъдещото финансово състояние и резултатите от дейността, но не изключва кризата да доведе до затруднения в осигуряването на дългосрочно финансиране.

През деветмесечието дружеството е сключило договори за цесия с 12 контрагента за покупка на вземания на обща стойност 22,9 млн. лв. През деветте месеца е сключило договор за продажба на вземания на стойност 4,8 млн. лв.

От началото на годината акциите на компанията поскъпват с 2,36% при пазарна капитализация от 63,59 млн. лв

Свързани компании:

Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ(CAPM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още