Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Монбат“ разпределя 4 млн. лв. под формата на дивидент

Така акционерите ще получат по 0,1026 лв. бруто на акция

„Монбат“ разпределя 4 млн. лв. под формата на дивидент

Снимка: Монбат АД

 

Производителят на батерии и акумулатори „Монбат“ АД ще разпредели 4 млн. лв. под формата на дивидент или по 0,1026 лв. бруто на акция. Това става ясно от поканата за свикване на Общо събрание на акционерите, публикувана чрез сайта на Българска фондова борса.

Монбат АД
Остатъкът от печалбата на дружеството, реализирана през миналата година, в размер на 5,9 млн. лв. ще бъде отнесена във фонд неразпределена печалба от предходни години. За сравнение, през 2018 г. на акционерите беше разпределен дивидент в размер на 0,1923 лв. бруто на акция.

Общото събрание на „Монбат“ АД е насрочено за 28 юни 2019 г. Освен стандартите точки в събранието акционерите ще гласуват и за овластяване на Съвета на директорите на дружеството да определи допълнително възнаграждение за 2018 г. за членовете на СД в общ размер на до 500 хил. лв., както и да разпредели допълнителните възнаграждения между членовете на СД в рамките на гласувания размер.

За последните дванадесет месеца акциите на „Монбат“ поевтиняват с 26,29% до 6.450 лв. за брой. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
14
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Освен стандартите точки в събранието акционерите ще гласуват и за овластяване на Съвета на директорите на дружеството да определи допълнително възнаграждение за 2018 г. за членовете на СД в общ размер на до 500 хил. лв., както и да разпредели допълнителните възнаграждения между членовете на СД в рамките на гласувания дивидент.
ЯВНО НЯКОЛКОТО МИЛИОНА КОИТО ПОЛУЧИХА ОТ ВЪТРЕШНЕТА СДЕЛКА /ПРЕХВЪРЛЯНЕ/ НА "ЛЕВЕНТА" СА ИМ МАЛКО!!!!!

Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи до 5-месечно дъно