IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Монбат“ разпределя 4 млн. лв. под формата на дивидент

Така акционерите ще получат по 0,1026 лв. бруто на акция

17:17 | 21.05.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Монбат АД</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Монбат АД

 

Производителят на батерии и акумулатори „Монбат“ АД ще разпредели 4 млн. лв. под формата на дивидент или по 0,1026 лв. бруто на акция. Това става ясно от поканата за свикване на Общо събрание на акционерите, публикувана чрез сайта на Българска фондова борса.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Остатъкът от печалбата на дружеството, реализирана през миналата година, в размер на 5,9 млн. лв. ще бъде отнесена във фонд неразпределена печалба от предходни години. За сравнение, през 2018 г. на акционерите беше разпределен дивидент в размер на 0,1923 лв. бруто на акция.

Общото събрание на „Монбат“ АД е насрочено за 28 юни 2019 г. Освен стандартите точки в събранието акционерите ще гласуват и за овластяване на Съвета на директорите на дружеството да определи допълнително възнаграждение за 2018 г. за членовете на СД в общ размер на до 500 хил. лв., както и да разпредели допълнителните възнаграждения между членовете на СД в рамките на гласувания размер.

За последните дванадесет месеца акциите на „Монбат“ поевтиняват с 26,29% до 6.450 лв. за брой. 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
GG-BG
преди 4 години
Освен стандартите точки в събранието акционерите ще гласуват и за овластяване на Съвета на директорите на дружеството да определи допълнително възнаграждение за 2018 г. за членовете на СД в общ размер на до 500 хил. лв., както и да разпредели допълнителните възнаграждения между членовете на СД в рамките на гласувания дивидент.ЯВНО НЯКОЛКОТО МИЛИОНА КОИТО ПОЛУЧИХА ОТ ВЪТРЕШНЕТА СДЕЛКА /ПРЕХВЪРЛЯНЕ/ НА "ЛЕВЕНТА" СА ИМ МАЛКО!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още