IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирма Груп Холдинг отчита ръст от 38% на нетната печалба към края на септември

Консолидираните приходи нарастват с над 36% благодарение на привличането на нови клиенти

15:38 | 30.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Сирма Груп Холдинг“ АД приключва третото тримесечие на 2017 г. с нетна консолидирана печалба в размер на 3,3 млн. лв., което представлява ръст от 38% на годишна база. В това число е печалбата на притежателите на собствения капитал на дружеството-майка в размер на 1,68 млн. лв. и печалбата на малцинствено участие в размер на 1,66 млн. лв., показва консолидираният отчет на компанията за деветмесечието, разпространен чрез БФБ – София.

Консолидираните приходи нарастват с 36,43% през разглеждания период, което от своя страна е в унисон и с възходящия тренд в бизнес сектора на групата. Увеличението на консолидираните приходите се дължи както на привличането на нови клиенти, така и на увеличението на базата съществуващи клиенти.

С най-голям дял в увеличението на консолидираните приходи са консолидираните приходи от продажби на стоки, които се увеличават със 71,46% спрямо предходния период, следвани от консолидираните приходи от продажба на услуги, които се повишават с 20% спрямо второто тримесечие на 2016 г.

Значителен дял в увеличението на консолидираните приходи от продажби имат приходите от продажба на стоки, които нарастват с със 71,46%, и консолидираните приходи от лицензи, които се увеличават със 182,29%.

През разглеждания период консолидираните разходи също се увеличават. Традиционно най-висок дял имат консолидираните разходи за персонала (46,49%), който е основният актив на всяка компания от ИТ сектора. Консолидираните разходите за амортизация и обезценка (21,54%) и тези за външни услуги (18,02%) са на следващите места по дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още