IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Софарма Трейдинг“ взе решение за увеличение на капитала с 1,37 млн. лв.

Това ще стане чрез издаване на до 1 371 041 нови обикновени, безналични акции, всяка с номинал 1 лев и емисионна стойност от 6,85 лв.

17:00 | 19.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

„Софарма Трейдинг“ АД възнамерява да увеличи капитала си от 32 905 009 лв. на 34 276 051 лв. или с 1,37 млн. лв. чрез издаване на до 1 371 041 нови обикновени, безналични акции, всяка с номинал 1 лев и емисионна стойност от 6,85 лв. Решението за това е взето от Съвета на директорите на дружеството на 15 юли, но информацията е публикувана днес.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Капиталът на „Софарма Трейдинг“ ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. акции, в който случай капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции. От компанията уточняват, че не е възможно отклонение над горната граница на заявения за набиране капитал.

За инвестиционен посредник по увеличението на капитала е избран „Елана Трейдинг“.

„Емисионната стойност на акциите е определена от Съвета на директорите на „Софарма Трейдинг“ при отчитане на бизнес потенциала на дружеството и перспективите му за генериране на бъдещи приходи и печалби“, се посочва в решението на СД на дружеството.

Основен акционер с дял от 3/4 в капитала на "Софарма Трейдинг" АД е "Софарма" АД.

На проведеното на 7 юни 2019 г. Общо събрание на акционерите на „Софарма Трейдинг“ Съветът на директорите на дружеството беше овластен да взема решения за увеличаване на капитала до достигане на максимален размер от 40 млн. лв. за срок до 5 годни. Акционерите гласуваха и за разпределянето на брутен дивидент от 0,3 лв. за акция, колкото беше и през предходните 3 години. 

За последните дванадесет месеца акциите на „Софарма Трейдинг“ поевтиняват с 8,11% до 6,8 лв. 

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още