IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад в продажбите на горива утрои загубата на "Синергон" за третото тримесечие

Холдингът планира преструктуриране на дружествата

15:20 | 26.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;toplivo.bg</em></p>

Снимка: toplivo.bg

„Синергон холдинг“ приключва третото тримесечие със загуба от 8,9 млн. лв. при загуба за същия период на миналата година от 3,1 млн. лв., сочи тримесечният консолидиран отчет, публикуван в x3news.

Крйният резултат е формиран от загуба от 8,925 млн. лв. загуба, отнасяща се към акционерите на холдинга, и 18 хил. лв. печалба на неконтролиращото участие. 

В доклада се коментира, че дейността на групата е повлияна от пандемията, тъй като стопанската активност и потреблението на домакинствата намаляват и в резултат намаляват продажбите на газ пропан-бутан, течни горива, отоплителни и строителни материали. Отрицателни са ефектите и в сектора на туризма.

Като цяло холдингът планира преструктуриране на дружествата.

В доклада се припомня, че през октомври дъщерното дружество „Синергон Инс” ЕООД бе извадено от групата на „Синергон Холдинг" АД, а в търговския регистър бе вписано решение за заличаване на дъщерно дружество „Ел Пи Газ” ЕООД - в ликвидация.

През ноември на общото събрание на акционерите на „Хевеа-КИМ” АД - в ликвидация, от което „Синергон холдинг” АД притежава 34% от капитала, бе взето решение за заличаване на дружеството от Търговския регистър.

През септември пък „Синергон имоти” ООД увеличи капитала си чрез апорт на имоти от „Топливо“ АД, като и двете дружества са дъщерни на холдинга.

Преди дни „Синергон холдинг“ и дъщерното му „Синергон хотели“ сключиха договор, с който „Синергон хотели“ изкупи обратно 1,5 млн. свои акции, притежавани от холдинга, при цена от 2,36 лева за акция и на обща стойност 3,54 млн. лева.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още