Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Стара планина холд“ разпределя дивидент по 0,242 лв. на акция

Акционерите гласува още за извършване на обратно изкупуване до 3% от общия брой акции и увеличение на капитала до 100 млн. лв. за срок от пет години

„Стара планина холд“ разпределя дивидент по 0,242 лв. на акция

Снимка: Pixabay

 

„Стара планина холд“ ще разпредели сред акционерите си дивидент в размер на 0,242 лв. на акция. Това съобщават от дружеството след проведеното по-рано в четвъртък Общо събрание на акционерите. Гласуваният дивидент е с 6% по-висок спрямо миналата година.

Стара планина холд АД
Общата сума от печалбата за миналата година, която ще бъде използвана за изплащане на дивиденти, е малко над 5 млн. лв. Изплащането на дивидента ще започне на 10 юли и ще продължи за период от три месеца.

Акционерите са гласували и сума, представляваща по 2% от печалбата за 2018 г. ,да бъде изплатена на всеки член на Съвета на директорите, под формата на тантиеми. Това прави по около 115 хил. лв.

С решение на ОС Съвета на директорите на „Стара планина холд“ е овластен да увеличи капитала на дружеството в размер до 100 млн. лв. чрез издаване на нови акции в продължение на пет години след вписване изменението на устава на холдинга в Търговския регистър.

На днешното Общо събрание на акционерите на „Стара планина холд“ е било взето и решение за обратно изкупуване на акции. Максималният брой акции, подлежащи на обратно изкупуване, е до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството.

Срокът за извършване на обратното изкупуване е не по-дълъг от 5 години. Минималната цена за обратно изкупуване е 5 лв., а максималната – 7 лв. Съветът на директорите на „Стара планина холд“ е овластен да избере инвестиционен посредник, чрез който да бъде извършено обратното изкупуване, както и да определи конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване.

За последните дванадесет месеца акциите на „Стара планина холд“ поевтиняват с 23,18% до 5,850 лв. цена на отваряне при вчерашната сесия.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 1 месец
Значи дивидентна сгода 3.93% - като за БФБ е незле.

Още от Новини и анализи
SOFIX увеличи загубата си от предходната сесия