Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Телелинк БС" изкупи изцяло 15 хил. собствени акции

Дружеството е изкупило още 1 157 собствени акции към вече притежаваните 13 843 броя акции

„Телелинк БС" изкупи изцяло 15 хил. собствени акции

Снимка: Телелинк

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД е изкупило още 1 157 собствени акции към вече притежаваните 13 843 броя акции, като с това са изкупени изцяло 15 000 броя акции, заявени за обратно изкупуване на 1 септември 2020 г., представляващи 0,120% от капитала му, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

Към 30.06.2020 г. лицата, притежаващи над 5% от капитала на дружеството, са Любомир Минчев с дял от 77,41% и Спас Шопов и Иво Евгениев с дялове от по 5,37% всеки. 

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД
Благоприятствани от паралелен ръст във всички основни региони на групата, отчетените за първото шестмесечие на 2020 г. консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 65 млн. лв. отбелязват увеличение от 39% спрямо същия период на предходната година.

С основен принос се откроява отчетеният ръст от 41% в България, където ТБС ЕАД реализира значително по-широк в сравнение със съпоставимия период на 2019 г. набор от проекти във всички сектори на местния пазар, както и продължаващи регулярни приходи от мултинационални клиенти. С относителен дял от 57% дружеството играе основна роля за формирането на консолидираните приходи през отчетния период.

Стартирали през четвърто тримесечие на 2019 г., продажбите в Македония и Албания (регион Югозападни Балкани) за първото шестмесечие на 2020 г. се отнасят изцяло в увеличение на приходите на групата спрямо година по-рано.

С по-голям принос се откроява македонският пазар, където компанията стартира годината с разнообразно портфолио от проекти, докато приходите в Албания остават фокусирани основно върху водещ клиент в сферата на телекомуникациите. Общият принос на региона за приходите на групата за периода остава относително ограничен, като достига 4%.

Акциите на дружеството поевтиняват с 1,8% през днешния ден, като от началото на годината ръстът в цената им е от над 41% при пазарна капитализация от 135 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Изкупиха всички права на „Еврохолд“ при минималната цена