Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Трейс груп холд" със забележителен ръст на печалбата от 263%

Ключът обаче е в консолидирания отчет, който ще бъде обявен след месец

"Трейс груп холд" със забележителен ръст на печалбата от 263%

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

"Трейс груп холд" АД отчете ръст от 263% на неконсолидираната печалба до 8,8 млн. лв. за първото полугодие на 2018 г. спрямо същия период на миналата година, показва отчетът, публикуван чрез БФБ АД в края на търговската сесия на 30 юли.

Неконсолидираните продажби се увеличават със 75% до 74 млн. лв. за полугодието на годишна база.

Ключът обаче е в консолидирания отчет, който ще бъде обявен след месец. Традиционно по-голямата част от приходите на пътностроителния холд са в дъщерните дружества.

Малка част от подобрението в неконсолидирания отчет идва от приходите от дивиденти от дъщерните дружества, които достигат 5,82 млн. лв. за периода януари-юни 2018 г. спрямо 4,89 млн. лв. за същия период на 2017 г. Подобрението е с почти 1 млн. лв. и обяснява малка част от повишението на печалбата с 6,4 млн. лв.

Компанията има дъщерни дружества в Сърбия, Чехия, Катар и Оман. Също така има клонове в Германия, Македония и Украйна.

Неконсолидираните приходи в България са с дял от 73% в общите, а в чужбина от 27%. Липсва обяснение от кой точно обект и как е формиран ръстът в печалбата, което определено пречи за анализа на компанията, но и спестява информация, от която конкурентите могат да се възползват.

Прогнозата за приходите от продажбите за деветмесечието на 2018 г. са за 102,5 млн. лв. с повишение от 11,93% на годишна база.

Акциите на "Трейс груп холд" АД поевтиняват с 11,36% в последните 12 месеца до 3,9 лв. за акция и 94,38 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0631578949 лв. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа новата емисия на "Чайкафарма Висококачествените лекарства"