IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ достигна 9-седмичен връх

Според данни на Bloomberg се наблюдава оптимизъм за състоянието на икономиката, личните финанси и покупателната способност

21:56 | 26.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Доверието на потребителите в САЩ достигна 9-седмичен връх на фона на нарастващия оптимизъм за състоянието на икономиката, личните финанси и покупателната способност.

Индексът на Bloomberg за потребителските настроения достигна 62,3 пункта през седмицата до 22 декември от 61,1 пункта, показват данни, публикувани в четвъртък.

Мярката за доверието в икономиката нараства до най-високото си ниво от края на юли, а измерителят за личните финанси също е най-силен от девет седмици.

Рекордите на фондовите пазари, ниската безработица и стабилният ръст на заплатите продължава да носи оптимизъм, с което средното ниво на настроението на потребителите за 2019 г. е напът да отбележи най-добрата си година от дот-ком бума в началото на новото хилядолетие.

Данните също така показват и известна решителност у американците, след като Камарата на представителите гласува за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Настроенията сред републиканците, които започнаха да гледат по-положително на икономиката след избирането на Тръмп, достигат до най-високото си ниво от средата на септември, а икономическата увереност на демократите е на най-силната от средата на октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още