Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Adobe изненада с по-висока прогноза за приходите от продажби

Компанията очаква по-силно търсене на творческите ѝ продукти

Adobe изненада с по-висока прогноза за приходите от продажби

Снимка: Архив Ройтерс

Разработчикът на Photoshop - Adobe Systems, даде прогноза за приходите от продажбите си, която надмина очакванията на анализаторите. С това компанията сигнализира, че очаква силното търсене на нейните творчески продукти да продължи да насърчава растежа ѝ, въпреки че фирмата се насочва все повече към софтуер за бизнеса, пише Bloomberg.

Приходите за текущото тримесечие ще достигнат 2,42 млрд. долара, а печалбата, като се изключат някои разходи, може да достигне 1,87 долара на акция, обяви базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания. Анализаторите прогнозираха приходи за 2,41 млрд. долара при печалба от 1,86 долара на акция, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Главният изпълнителен директор Шантану Нарайен се опитва да засили растежа на Adobe с двустранен подход - като залага на основния творчески софтуер и насърчава разпространението на пакет от бизнес предложения.

Въпреки че компанията стои редом до Salesforce.com в маркетинговите технологии и тези за електронна търговия, дигиталните медийни продукти продължават да растат с по-бърз темп.

И все пак растежът на софтуера за дигитални мрежи се забавя, а това е потенциално притеснение за инвеститорите, които насочиха акциите на компанията към рекорден връх.

Още по темата

Сегментът с творчески продукти и такива за дигитални медии все още носи по-голямата част от приходите на компанията. Фирмата прогнозира продажбите на звеното да се увеличат с около 22% спрямо година по-рано през 2018 г. Приходите на сегмента са се повишили с 27 на сто до 1,61 млрд. долара през периода, завършил на 31 август.

За да насърчи бъдещия си растеж, компанията пусна повече мобилни приложения, които да я направят по-привлекателна за част от потребителите. Освен това фирмата залага на стратегия за предлагането на своите традиционни приложения на мобилни устройства, като ще започне с Photoshop през следващата година.

Книжата на компанията останаха почти без промяна по време на следборсовата търговия вчера, след като резултатите бяха обявени. Акциите завършиха борсовия ден в Ню Йорк на рекордната цена от 268,52 долара, а през тази година стойността им е скочила повече от 50%.

Общите приходи на Adobe са се увеличили с 24% до 2,29 млрд. долара през фискалното трето тримесечие. Печалбата, като се изключат някои елементи, възлиза на 1,73 долара на акция. Анализаторите очакваха приходи за 2,25 млрд. долара и коригирана печалба от 1,69 долара на акция.

Приходите от облачното звено на фирмата, което включва програми за маркетинг, обработка на данни и електронна търговия, са скочили с 21 на сто до 614 млн. долара. Подразделението е било насърчено и от придобиването на Magento през юни.

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 1335   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Струва си да се довериш на професионалист от Алтернатива Файненшъл ООД, защото всички, които работят там, си разбират от работата.

Още от Новини
Uber опитва да омае инвеститорите преди IPO-то си