IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще похарчи 700 млн. долара за преквалифициране на служителите си

Около 100 хил. души ще имат достъп до новите обучения

17:15 | 11.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon.com разкри, че планира да преквалифицира една трета от работната си сила, или 100 хил. души, до 2025 г., за да помогне на служителите си да се насочат към по-висококвалифицирани позиции или да намерят нова кариера, пише CNBC.

Търговецът и технологичен гигант има намерение да разшири съществуващите си програми за обучение и да въведе нови. Обученията ще са изцяло доброволни, а повечето програми са безплатни.

Програмите ще помогнат на служителите „да имат достъп до обучения, за да се насочат към висококвалифицирани технически и нетехнически позиции в корпоративните офиси на компанията, технологичните центрове, центровете за доставки, магазините на дребно и транспортната мрежа, или да преследват кариерни пътища извън Amazon”, заяви компанията.

Сред програмите попада техническа академия, която е насочена към занимаващите се с нетехнически дейности хора в компанията, които обаче искат да се прехвърлят към кариери в сферата на софтуерното инженерство. Предвиден е Университет за машинно самообучение, в който хора с технически опит имат възможност да научат повече за тази нова технология.

AWS Training and Certification ще предложи на служителите курсове за научаване на повече за облачните услуги в рамките на AWS Cloud.

Тези планове представляват една от най-големите инициативи за преквалифициране на служителите, обявявани някога, на цена от около 7000 долара на човек, или 700 млн. долара общо, пише Walll Street Journal.

Книжата на компанията са повишили стойността си с 34% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още