IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T промени стратегията за видео стрийминг услугата си

Компанията залага на нов подход и цена от 16-17 долара

20:13 | 07.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

WarnerMedia на AT&T обсъжда планове за създаването на пакет от HBO, Cinemax и нейния филмов каталог на Warner Bros. TV в една обща стрийминг услуга, която да предлага за между 16 и 17 долара месечно, твърдят източници, запознати с въпроса. Тази стратегия има за цел да направи медийния гигант конкурентен спрямо по-евтините предложения на този особено населен пазар, пише Wall Street Journal.

Новата стрийминг услуга, която ще дебютира в бета версия по-късно тази година, по същество включва всички развлекателни предложения на WarnerMedia, но ще добави и собствено ново, оригинално съдържание.

То ще струва над отделната стрийминг услуга на компанията HBO Now, която се предлага за 14,99 долара. Cinemax пък струва около 12,99 долара за кабелните абонати.

AT&T е под натиск да сложи конкурентна цена на услугата си, докато потребителите са претрупани с много опции, включително с огромната библиотека от оригинално и лицензирано съдържание на Netflix за 12,99 долара на месец. Сред опциите се нарежда и очакваната услуга Disney+, която ще стартира през ноември и ще се предлага за 6,99 долара месечно. Тя включва съдържание от най-големите франчайзи на компанията, като „Междузвездни войни“ и Marvel.

Да не забравяме, че Apple и NBCUniversal също имат планове да пуснат свои стрийминг услуги съответно през есента и през 2020 г.

Потребителите имат ограничени бюджети при нарастващ брой предложения, включително Netflix и Amazon Prime Video, но и по-евтини опции, като бъндълите Sling TV и YouTubeTV.

Според проучване, проведено миналата година от Magid Research, хората, които изоставят традиционните пакети кабелна телевизия, твърдят, че са склонни да плащат за шест различни услуги, които струват общо 38 долара.

Новият план на AT&T бележи промяна в стратегията на компанията. Главният изпълнителен директор на WarnerMedia Джон Станки първоначално планираше платформа от три части, която включваше основна опция, фокусирана върху филмите, втора – с оригинално съдържание и блокбъстъри, както и трета – със съдържание от Warner Bros.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още