IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft призова служителите си в САЩ да работят от вкъщи

Решението е в отговор на установените случаи на коронавирус в Сиатъл и Калифорния

08:59 | 05.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Минувач използва смартфон пред магазин на Microsoft Corp. в търговския център Yorkdale в Торонто, Онтарио, Канада. <em>Снимка: Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Минувач използва смартфон пред магазин на Microsoft Corp. в търговския център Yorkdale в Торонто, Онтарио, Канада. Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Microsoft се присъедини към нарастващия брой американски компании, които призоваха служителите си да работят от вкъщи, за да се ограничи излагането на епидемията на коронавируса. Решението е в отговор на случаи в близост до централата на Microsoft в Сиатъл и в Калифорния, предава Ройтерс.

Microsoft помоли много от служителите си в региона на Сиатъл в близост до централата им и в района на Сан Франциско да работят от домовете си, ако е възможно, до 25 март.

„Вземайки тези мерки ще осигурим сигурността и ще направим работното място по-сигурно за онези, които трябва да бъдат на място“, коментира изпълнителният вицепрезидент Кърт ДелБене в публикация в блога на компанията, насочена към служителите.

В текста се посочва, че част от работниците, „за които е ключово да бъдат в офиса или друга работна обстановка“, като тези в центровете за данни и търговците на дребно, ще продължат да ходят на работа, а Microsoft ще следва насоките на правителството за дезинфекциране на местата, на които персоналът се събира.

Освен това Microsoft призова служителите си да прекратят всякакви бизнес пътувания във въпросните райони, „освен ако не са ключови за непрекъснатия работен процес на Microsoft”.

Технологичният гигант твърди, че служителите трябва да отменят несъществените си пътувания до районите с активни случаи на коронавирус, които включват по-голямата част от Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

В района на Сиатъл общият брой на случаите на коронавирус нарасна до 39, а смъртните случаи са 10, от 27 заразени и 9 жертви ден по-рано, твърдят властите. Вчера в Калифорния беше обявен първият смъртен случай от коронавирус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още