IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната загуба на ZTE за полугодието достигна 7,8 млрд. юана

Сумата е в рамките на прогнозите на фирмата

17:29 | 30.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската компания ZTE отчете нетна загуба от 7,8 млрд. юана (1,1 млрд. долара) за първото полугодие, предава Ройтерс.

На финансовите резултати на гиганта натежа забраната, която САЩ наложи върху ZTE във връзка с нарушаването на санкциите срещу Иран и Северна Корея. Случилото се принуди производителя на телекомуникационно оборудване да спре операциите си за период от три месеца.

За сравнение, миналия месец компанията прогнозира нетна загуба в диапазона 7-9 млрд. юана. През същия период миналата година ZTE отчете печалба от 2,3 млрд. юана.

Сега оперативните приходи за първите шест месеца на годината са се понижили с 27 на сто до 39,4 млрд. юана.

През юни производителят на смартфони и мрежово оборудване плати на Съединените щати сумата от 1,4 млн. долара, благодарение на което забраната беше вдигната.

Забраната беше наложена от властите през април и не позволяваше на ZTE да купува американски компоненти и технологии, които са ключови за нейния основен бизнес.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Забраната беше наложена от властите през април и не позволяваше на ZTE да купува американски компоненти и технологии, които са ключови за нейния основен бизнес.----иначе според местните кашонни бизнесмени и пишман инвеститори, Китай правил всичко .... да бе :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още