IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Tesla в Китай са се свили със 70% през октомври

Компанията намали цените на електромобилите си, за да ги направи по-достъпни за купувачите в страната

13:37 | 27.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на превозните средства на Tesla в Китай са се свили със 70% през октомври спрямо година по-рано, твърди автомобилната асоциация в страната, цитирана от Ройтерс.

Данните подчертават как търговската война между САЩ и Китай засяга бизнеса на американския производител на електромобили.

Представител на Китайската автомобилна асоциация твърди, че данните на организацията показват, че Tesla е продала едва 211 коли в най-големия пазар на автомобили в света през октомври.

Tesla не е отговорила на обажданията и имейлите за коментар.

Компанията, която внася всичките коли, които продава в Китай, миналия месец заяви, че повишаването на митата върху автомобилния внос засяга негативно нейните продажби в страната. През юли Пекин повиши митата върху вноса на коли от САЩ с 40 на сто, на фона на влошаващите се търговски отношения със Съединените щати.

Въпреки че продажбите на електромобили продължават да растат в Китай, като цяло общите продажби на коли се забавят значително от средата на годината, насочвайки се към първия си годишен спад от повече от три десетилетия.

Tesla, водена от милиардера и главен изпълнителен директор Илон Мъск, миналата седмица заяви, че цената на Model S и Model X в Китай ще бъдат намалени – промяна в стратегията, която цели да направи колите „по-достъпни“ за купувачите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още