IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Roblox възражда плана си да стане публична компания

Компанията разкри, че има нетна загуба в размер на 253 млн. долара за 2020 г.

10:15 | 23.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Платформата за видео игри Roblox възроди плана за превръщането си в публична компания. Освен това разкри, че през последната година е генерирала голяма загуба. Всичко това се случи преди един от най-очакваните пазарни дебюти за 2021 г., предава Ройтерс.

Компанията отложи плана си да стане публична чрез директно листване заради проверката на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ на финансовите отчети на фирмата, писа информационната агенция по-рано през януари.

Отлагането беше стъпка назад за Roblox и се случи след като миналата година компанията отложи IPO-то си за 2021 г., тъй като работеше със съветници как да подобри процеса, за да могат служителите и инвеститорите да спечелят повече.

В крайна сметка компанията промени подхода си и реши, че ще стане публична чрез директно листване, вместо чрез традиционно първично публично предлагане.

Roblox, която очаква акциите ѝ да започнат да се търгуват на Нюйоркската фондова борса на 10 март, твърди, че нетната ѝ загуба, отнасяща се до обикновените ѝ акционери, възлиза на 253,3 млн. долара за годината, приключила на 31 декември, в сравнение със загубата на 71 млн. долара година по-рано, сочат документи до регулаторите.

И все пак през същия период приходите са скочили с 82% до 923,9 млн. долара.

Roblox е един от най-популярните гейминг сайтове за деца и предлага множество игри през мобилни устройства и игрови конзоли. Компанията беше оценена на 29,5 млрд. долара в рамките на кръг на финансиране през януари.

Компанията спечели от нарастването на популярността на видео игрите по време на пандемията на Covid-19.

Roblox ще листне обикновени акции от клас А на борсата в Ню Йорк под символа „RBLX”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още