IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Терзиев влиза в управлението на фонда Eleven

Eleven планира стартирането на изцяло нов частен фонд

12:33 | 24.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Telerik Academy</em></p>

Снимка: Telerik Academy

Съоснователят на българската софтуерна компания Telerik и образователната организация Teleric Academy Васил Терзиев се присъединява към управлението на фонда за рискови инвестиции в компании в ранен стадий Eleven Ventures, съобщават от Telerik Academy.

От компанията посочват, че заедно с другите партньори в Eleven – Ивайло Симов и Даниел Томов, Васил Терзиев ще участва в бъдещото развитие на фонда, което включва и стартирането на изцяло нов частен фонд. Той ще е изграден върху философията „от предприемачи за предприемачи“.

Васил Терзиев е участник в стартъп екосистемата у нас като бизнес ангел и инвеститор в редица стартиращи компании в страната, в това число и във фирми, които са част от портфолиото на Eleven.

По думите на Даниел Томов, партньор в Eleven, Терзиев ще играе ключова роля в развитието на компаниите на Eleven, както и в насочването им към нови пазари.

Същевременно Васил Терзиев ще продължи да допринася за развитието на визията на Telerik Academy. Той е член на борда на директорите на американския доставчик на частни облачни хостинг услуги MacStadium, член на борда на директорите на Endeavour България, както и част от настоятелството на Американския университет в България.

От 2012 г. за три години Eleven e инвестирал 12 млн. евро в повече от 115 проекта с висок потенциал за растеж от Централна и Източна Европа, основно с фокус върху B2B софтуер и SaaS, хардуерни продукти и marketplace решения.

Компаниите в Eleven са привлекли общо 15 млн. евро инвестиции. Над 500 ментори и партньори от цял свят са работили с 300 основатели от 25 националности в портфолиото на фонда досега.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още