IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Harley Davidson отчете първа тримесечна загуба от десетилетие

Приходите от мотоциклети и свързани продукти са се сринали с 53% на годишна основа до 669 млн. долара

15:57 | 28.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Harley-Davidson Inc. представи програма за преструктуриране на бизнеса си, след като отчете първата си тримесечна загуба от над десетилетие заради последствията от коронавирусната пандемия.

В рамките на новата си стратегия емблематичният производител на мотоциклети ще рационализира продуктовото си портфолио с около 30% и ще се фокусира върху 50 пазара с потенциал за растеж в Северна Америка, Европа и части от Азия, съобщава Ройтерс.

Компанията отчете загуба от 60 цента за акция за тримесечието до юни. За сравнение година по-рано беше на печалба от 1,23 за акция. Анализаторите очакваха печалба от 4 цента за акция, показват данни на Refinitiv.

Приходите от мотоциклети и свързани продукти са се сринали с 53% на годишна основа до 669 млн. долара, ударени от временното спиране на производството по време на блокадите за ограничаване разпространението на новия коронавирус.

Продажбите на дребно в САЩ – най-големият пазар на Harley, са намалели с 27% на годишна основа, което е най-драстичното понижение от най-малко шест години насам.

Книжата на компанията поевтиняват с около 3,5% в ранната търговия, минути след 16:30 ч. българско време. В понеделник акциите завършиха сесията на цена от 29,28 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още