Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Hasbro: Проблемите с доставките могат да засегнат коледните продажби на играчки

Компанията твърди, че работи "денонощно", за да осигури транспортирането на стоките си

Hasbro: Проблемите с доставките могат да засегнат коледните продажби на играчки

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Производителят на играчки Hasbro заяви, че проблемите с веригите на доставките са ѝ стрували 100 млн. долара загубени поръчки през третото тримесечие. Освен това компанията предупреди, че очаква допълнителен удар по продажбите по време на ключовия за бизнеса ѝ сезон за празнично пазаруване, пише CNBC.

Въпреки че търсенето нарасна през последната година, затварянето на заводите, липсата на контейнеровози и забавянията по пристанищата подхраниха страховете, че ще има недостиг на играчки, които да се озоват под коледните елхи по празниците.

Още по темата

Hasbro твърди, че по-голямата част от поръчките за 100 млн. долара, които не са били изпълнени през третото тримесечие, са били доставени, а компанията работи „денонощно“, за да си осигури транспорт на своите стоки.

Hasbro обяви, че очаква приходите ѝ за 2021 г. да нараснат с 13% до 16% спрямо прогнозата на анализаторите за 14,2% ръст според Refinitiv IBES.

По думите на главния финансов директор Дебора Томас има фактори от веригата на доставките, които са извън контрола на компанията и могат да повлияят на възможностите за растеж.

Миналата седмица Mattel повиши прогнозата за приходите си от продажби, заявявайки, че използва множество стратегии, включително договаряне на повече капацитет за океански товари, за да се подготви за силния празничен сезон.

Нетните приходи на Hasbro нараснаха с 11% до 1,97 млрд. долара през третото тримесечие, завършило на 26 септември, с което успяха да изпълнят прогнозите.

На коригирана база компанията е спечелила 1,96 долара на акция, спрямо очакваните 1,69 долара на акция.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Covid може да накара мнозина да заменят ски почивката с лятна