IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надал и Джокович са №1 за годината по финансови постъпления

Сърбинът е спечелил най-много от наградни фондове до момента

09:53 | 19.10.18 г.
<p>
	Новак Джокович спечели и Shanghai Masters. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новак Джокович спечели и Shanghai Masters. Снимка: Ройтерс

Тенис сезонът е към своя края и до края на годината остават два големи турнира – Мастърс 1000 в Париж и финалният в Лондон. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той каза още, че до момента завърналият се в световния елит Новак Джокович е заработил най-голяма сума от наградни фондове на ATP. 1 1

„Сърбинът е заслужил над 10,5 млн. долара. Успехите му гарантираха и 2-ро място в световната ранглиста за момента. Лидерът Рафаел Надал пък е тенисистът с най-много спечелени точки – 7,480“, добави Коларов.

Гостът отдели внимание и на най-добрия тенесист на България Григор Димитров, за когото сезонът се очертава слаб. 2 2

„Гришо не успя да защити нито една от 4-е си титли от 2017 г. В Синсинати беше елиминиран от Джокович и едва ли ще се класира за Лондон. Все пак спечели почти 1,7 млн. долара от наградни фондове. От 40 мача победи в 23, което е малко повече от 50% успеваемост", добави Коларов.

Вижте видеото с целия разговор!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още