IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реал Мадрид е на прага на договор за милиарди с Adidas

Според Marca ще бъде подписан нов договор за още десет години за рекордната обща стойност от 1,1 млрд. евро

21:37 | 05.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Рекордьорът по титли в Испания Реал Мадрид е напът да сключи договор за буквално „кралско спонсорство“.  Според испанския вестник Marca победителят в Шампионската лига и германският производител на спортни стоки Adidas ще се споразумеят за удължаване на своя все още валиден до 2020 г. договор. Новата сделка ще е за още десет години и ще бъде за рекордната обща стойност от 1,1 млрд. евро.

„Преговорите за договори по принцип не се коментират публично. Ние сме много горди с партньорството си с Реал Мадрид", заяви говорителят на Adidas Оливър Брюген пред N-TV. С приходи от 110 млн. евро годишно отборът от Мадрид би получил най-добре договореното споразумение за оборудване в международния футбол.

В момента 100-те милиона евро на сезон за конкурентите на мадричани – Барселона, от десетгодишния договор с американската компания Nike се смятат за най-високата сума.

Чрез рекордната сделка Реал ще постигне повече от увеличение на сегашните си пари за сезон. По силата на подписания през 2012 г. договор с германската компания „белият балет“ получава по „едва“ 52 млн. евро на сезон.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още