IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската Алроса не успя да продаде най-големия си диамант от колекция "Династия"

Други четири скъпоценни камъка от същата колекция обаче си намериха купувачи

17:45 | 01.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

При първия таен търг руската компания Алроса не намери купувач за най-скъпия от шлифованите диаманти в Русия от колекцията "Династия" с тегло 51,38 карата, предава БТА. 

Други четири скъпоценни камъка от същата колекция обаче бяха продадени, макар че стойността и техните собственици да не се обявяват, уточни в комюникето си Алроса, цитирана от ТАСС.

Търгът за продажбата на пет диаманта, шлифовани от самата компания, завърши със средно 30 процента повишение на началните цени при максимално увеличение от 52 процента.

"Династия" е първата колекция от големи диаманти, създадена с марката Алроса. Тя включва пет диаманта, обработени от специализираното подразделение на Алроса "Брилянтите на Алроса".

Тя е създадена от диаманта "Романови" с тегло 179 карата, който е добит през 2015 година в Якутия. Най-големият диамант е 51,38 карата с традиционната кръгла форма с 57 фасети.

Вторият също е кръгъл с тегло 16,67 карата и бе наречен "Шереметиеви".

Диамантът "Орлови" от 5,05 карата има овална форма, "Воронцови" - крушовидна форма и тежи 1,73 карата, а "Юсупови" е с тегло 1,39 карата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още