IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С дебюта "The Upside" неочаквано измести "Аквамен" в кината в Северна Америка

Блокбъстърът на DC Comics обаче задмина границата от световни приходи за 1 млрд. долара

11:31 | 14.01.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: STX Entertainment</em></p>

Снимка: STX Entertainment

Три нови филма поведоха битка за короната в боксофис класацията в Северна Америка, а изненадващият победител се оказа „The Upside”, предава Bloomberg. Драматичната комедия събра през дебютния си уикенд 19,6 млн. долара от 3080 кина, с което измести на втора позиция блокбъстъра на Warner Bros „Аквамен“, съобщи Comscore в неделя.

Звезди в „The Upside” - първият филм на STX Entertainment, дебютиращ на първо място, са Браян Кранстън като аристократ, прикован в инвалидна количка, и Кевин Карат като неговият помощник – безработен с криминално досие.

Лентата измести „Пътят към дома“ - семеен филм на Sony Pictures за изгубено куче, и „Replicas” - научна фантастика на Entertainment Studios, в която Киану Рийвс се опитва да съживи починалите си роднини.

За нито един от трите филма не се очакваше да задмине приходи от 14,5 млн. долара, сочат оценки на Box Office Pro. В същото време „Аквамен“ мина границата от 1 млрд. долара от световни продажби на билети този уикенд, превръщайки се в най-печелившия филм на DC Comics.

Стъкления“ - мистерия на Universal Pictures от М. Найт Шаямалан, изглежда ще се присъедини към конкуренцията следващия уикенд, който в САЩ е дълъг заради Деня на Мартин Лутър Кинг. Очаква се лентата да дебютира с продажби от трите дни в размер на 67 млн. долара, посочва Box Office Pro.

Два потенциални победителя на филмовите награди се излъчват във все повече кина. “If Beale Street Could Talk” се разказва за бременна жена от Харлем, която се опитва да докаже невинността пред съпруга си. Филмът е на Annapurna Pictures и засега е събрал 2,4 млн. долара.

„Дискриминация по полов признак“ на Focus Features, пък разглежда ранния живот на съдията от Върховния съд Рут Бейдър Гинсбърг, чиято липса в съда през последните дни заради болест подсили представянето на лентата. Той е събрал 6,2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още