IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Under Armour е мамела, за да прикрие забавяне на бизнеса през 2016 г.

Подобни ходове са често срещани в търговията на дребно, твърдят запознати източници

21:07 | 15.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Компанията за спортни стоки Under Armour е прибягвала до счетоводни машинации, за да прикрие забавяне на бизнеса през 2016 г., съобщава CNBC.

Министерството на правосъдието и Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ разследват компанията, базирана в Балтимор, по отношение на счетоводните й практики. Двете разследвания бяха потвърдени от Under Armour в началото на ноември, но компанията заяви, че сътрудничи на следствието от юли 2017 г.

Някои от бившите служители на ръководни длъжности в компанията казват пред Wall Street Journal, че подобни ходове са често срещани в търговията на дребно.

Федералните следователи разглеждат имейли, които показват, че основателят и изпълнителен директор на Under Armour Кевин Планк е знаел за тези действия, разкрива източник, пожелал да остане анонимен.

Планк предстои да се оттегли като изпълнителен директор на 1 януари, но ще остане в компанията като изпълнителен председател. Настоящият президент и главният оперативен директор Патрик Фриск ще го замени на поста му.

Under Armour съобщи в изявление, че продължаващото разследване не позволява на компанията да отговаря на всяко твърдение в медиите. Ръководството и управителният съвет на Under Armour стоят зад финансовите отчети на компанията.

В част от официалното изявление на бранда се казва: „В това отношение процесът ни за признаване на приходи и отчитане на възвръщаемост и други надбавки не се е променил и винаги е бил в съответствие с общоприетите счетоводни принципи".

Книжата на Under Armour поскъпнаха с 4,06% в началото на петъчната търговия. От началото на годината цената на акциите на компанията се е понижила с 3%. Пазарната й стойност възлиза на 7,7 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още