IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Harley надмина очакванията на Wall Street със силни продажби в Европа

Международните доставки на американския производител на мотоциклети са нараснали до почти 30 хиляди броя за второто тримесечие на годината

17:13 | 24.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Печалбата на американския производител на мотоциклети Harley-Davidson надмина очакванията на Wall Street за шесто поредно тримесечие след ръст на продажбите на компанията в Европа и въпреки предупреждението, че новите мита, наложени от Европейския съюз (ЕС), ще повишат оперативните маржове.

Доставките извън САЩ са нараснали с 2,4 на сто до 29 546 мотоциклета за тримесечието, съобщава Ройтерс.

Резултатите биват обявени почти месец, след като Harley, която е в центъра на търговската война между САЩ и ЕС, заяви, че планира да прехвърли производството, предназначено за европейските клиенти, в Европа, за да избегне налагането на мита.

Harley държи близо половината от американския пазар за мотоциклети, а търговската война хвърля сянка на опасения върху компанията.

Тя заяви, че общите продажби, включително тези в САЩ, възлизат на 72 593 мотора за второто тримесечие, което е с 11,3% по-малко от миналогодишните показатели. Компанията запази прогнозата си за целогодишните продажби в диапазона между 231 хил. и 236 хил. мотоциклета. 

Компанията очаква оперативния марж на сегмент, свързан с производството на мотори, да варира между 9 и 10% като процент от приходите, включвайки очакваното въздействие на наложените мита през 2018 г.

Оперативният марж през второто тримесечие на подразделението за мотоциклети и свързаните с тях продукти вече се е понижил до 16 на сто от 20-те процента през изминалата година.

Компанията, която се опитва да се справи с трудностите около наложените мита, обяви, че международните продажби на дребно са нараснали за Европа с 0,7 на сто.

Harley съобщи, че нетната печалба на компанията е отчела спад до 248,3 млн. долара, или 1,45 долара за акция, през второто тримесечие на годината, като през 2017 г. тези показатели са били съответно 258,9 млн. долара, или 1,48 долара за акция.

Приходите от продажбата на мотоциклети също са се понижили с 3,3 на сто до 1,53 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още