Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Airbnb ще открие 14 комплекса със споделени жилища в САЩ до 2020 г.

Вторият брандиран комплекс на компанията за краткосрочен наем на жилища ще се намира в Нешвил, щата Тенеси

Airbnb ще открие 14 комплекса със споделени жилища в САЩ до 2020 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Airbnb е напът да създаде още един проект, който се доближава много до хотелите, и според партньора й в строителството е подготвила още няколко подобни проекта, съобщава Bloomberg.

Става дума за брандиран комплекс от апартаменти в Нешвил, щата Тенеси. Имотът ще бъде втората брандирана сграда на Airbnb, а апартаментите в него ще бъдат отдавани под наем както на дългосрочни наематели, така и на краткосрочни посетители.

В основата на новия проект е придобиването на съществуваща сграда с 328 апартамента, наречена Olmsted в квартал SoBro в центъра на Нешвил, който е популярна туристическа дестинация за любители на музиката и за ергенски партита. Партньорът на Airbnb Niido е придобил сградата миналата седмица и настоящите обитатели на The Olmsted ще бъдат насърчавани да отдават под наем жилищата си на потребители на Airbnb за максимум 180 дни в годината.
Компанията за краткосрочни наеми и Niido ще получават 25% от приходите, генерирани от обитателите на сградата от споделянето на дома им. Двете компании ще отдават под наем съвместно част от свободните жилища чрез платформата на Airbnb.

Идеята, наречена "Niido Powered by Airbnb", е част от по-големите усилия на Airbnb да си партнира с имотни предприемачи и фасилити мениджъри, които често твърдят, че компанията за споделяне на жилища позволява на наемодателите незаконно да отдават под наем апартаментите си. През декември Brookfield Property Partners се съгласи да инвестира 200 млн. долара в усилията на Niido да превърне жилищни сгради в Airbnb брандирани комплекси.

Още по темата
До края на 2019 г. платформата за краткосрочни наеми и Niido ще открият 14 Airbnb брандирани комплекси в САЩ, казва Синди Дифендерфър, съосновател и главен маркетингов директор на Niido Powered by Airbnb. „Имаме доста агресивна стратегия за растеж“, допълва тя. Представител на Niido съобщава, че плановете може да се променят, а Airbnb за момента отказва да коментира.

В рамките на усилията си да се хареса на клиенти от луксозния сегмент на пътуванията Airbnb добави повече хотели и наподобяващи хотели обяви под лейбъла Airbnb Plus. Тези места са посещавани редовно от инспектор, който потвърждава отличното състояние на кърпите и чаршафите и че са налице уреди, които обичайно се срещат в хотелите, като сешоари и ютии. Партньорството с имотни компании като Niido ще помогне на Airbnb да предлага преживявания, които се приближават до тези в хотелите, като в същото време продължава да отдава под наем жилища и апартаменти.

Не всички обитатели обаче са доволни от новите си съседи. По-рано тази година Niido и Airbnb обявиха превръщането на комплекс от 324 стаи в Кисими, щата Флорида, в брандирана сграда на платформата за краткосрочни наеми. Това накара някои обитатели да заявяват, че „не са съгласни да живеят в хотел“.

В Нешвил изненадата беше същата, след като Niido Powered by Airbnb информира в края на миналата седмица обитателите на Olmsted, че сградата им ще стане комплекс за споделяне на домове.

„Щастливи сме да обявим придобиването неотдавна на вашата красива сграда“, казваше се в писмо, изпратено до обитателите от името на Дифендерфър и нейните партньори от Niido. Хората, които вече живееха в сградата, не са били информирани, че Niido поема техните договори за наем и че сградата им ще бъде превърната в постоянен комплекс на Airbnb. Представител на Niido заяви, че имотната компания е информирана за пропуска и е съсредоточена върху „изграждането на силни и доволни общности в Нешвил и Кисими“.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Цените на луксозните жилища в света растат с най-бавния си темп от 2009 г.