IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на луксозни имоти в Париж ще отбележи силен ръст през 2019 г.

Цените ще се повишат с 6%, прогнозира консултантска компания

14:47 | 20.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пазарът на луксозни имоти в Париж е напът да отбележи силен ръст през 2019 г. след повишаването на цените и продажбите през 2018 г., показва анализ на консултантската компания Knight Frank, цитиран от онлайн изданието propertywire.com.

Цените са се повишили с 5,3% през 2018 г., сочи индексът на цените на луксозните имоти в Париж на консултантската компания. През 2017 г. налице бе силен ръст от 12%, като продажбите се увеличиха с 14,9%.

Knight Frank прогнозира, че повишението на цените на луксозните имоти ще достигне 6% през 2019 г., което ще постави Париж преди Лондон, Ню Йорк и Хонконг, тъй като растящото търсене на фона на ограниченото предлагане подкрепя цените.

„За разлика от много пазари на луксозни имоти в света в момента Париж може да твърди, че е пазар на продавачите.

„Наличностите, броят на активно продаваните жилища, са на най-ниското си ниво в историята, а луксозните имоти с реалистична цена често намират купувач в рамките на една седмица след обявяването им за продажба“, отбелязва Роди Арис, партньор „Международни продажби на жилища“ в Knight Frank.

Компанията прогнозира, че заможните купувачи във френската столица ще се увеличат с 22% в идните пет години.
Арис обяснява, че от средата на 2017 г. насам факторите за стимулирането на пазара в Париж включват избирането на президента Еманюел Макрон и позицията му в подкрепа на бизнеса, както и ръста на пазара на бизнес имоти, който отново връща Париж в светлините на прожекторите.

Ключът за закупуването на жилище в града е да си запознат с различните квартали и начина на живот, който предлагат, смята Арис. Четвърти, шести, седми и осми район са луксозните квартали във фреската столица, където цените започват от 16 хил. евро на кв. м и може да достигнат 30 хил. евро на кв. м.

Различните чуждестранни купувачи предпочитат различни локации. Според изследването на Knight Frank купувачите от Близкия изток предпочитат квартал „Шанз-Елизе“, но купувачите от САЩ и Великобритания се насочват към левия бряг, където шести и седми район предлагат от блясъка на стария свят и микс от луксозни заведения за хранене, галерии и магазини с произведения на изкуството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още