IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се роди ли най-големият хотелски оператор в Испания?

Веригата Barceló иска да придобие NH Hotel Group за около 2,2 млрд. евро

12:14 | 21.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Испанската хотелска верига Barceló е предложила да придобие местния си конкурент NH Hotel Group срещу 7,08 евро за акция – 27% премия спрямо средната тримесечна цена на лот, съобщава FT.

Ако цената се приеме, сделката ще достигне стойност от около 2,2 млрд. евро, а новосъздадената хотелска верига ще стане най-голямата в Испания.

NH Hotel управлява близо 400 хотела главно в Европа и Латинска Америка.

Barceló посочва, че офертата не е обвързваща и продължава да е обект на допълнителни оценки.

От NH Hotel потвърждават за интереса. Най-големият акционер в групата е китайският конгломерат HNA, който е подложен на засилващ се натиск от регулаторите в страната да продава инвестиции в чужбина заради системни рискове.

Групата притежава и Carlson Hotels, собственик на хотелската верига Radisson, както и 25% от Hilton, които купи от инвестиционната компания Blackstone за 6,5 млрд. долара.

Предложението идва на фона на бурното развитие на туристическия сектор в Испания. Рекордните 36 млн. души са посетили страната през първата половина на годината, което е с 11% повече спрямо първата половина на 2016 г. Така за четвърта поредна година страната подобрява рекорда за привлечените туристи.

Испания се възползва от политическата несигурност в популярни средиземноморски дестинации като о Египет, Тунис и Турция, които се избягват от туристите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още