IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елена Поптодорова: Едва ли ще се стигне до импийчмънт на Тръмп

Поредната порция критики срещу Тръмп са политически атаки в навечерието на една много оспорвана кампания за следващите президентски избори, твърди тя

10:07 | 26.09.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Едва ли ще се стигне до импийчмънт. Така коментира в ефира на bTV  новото разселдване около американския президент Доналд Тръмп бившият ни посланик в САЩ и настоящ вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор на НАТО Елена Поптодорова.

Според нея поредната порция критики срещу държавния глава в САЩ са политически атаки в навечерието на една много оспорвана кампания за следващите президентски избори. 

„Смени се тонът и аргументът на Тръмп след прословутия доклад на специалния прокурор Робърт Мълър. Тъй като излязоха много по-конкретни факти налице, сега виждаме една по-защитна поза и поведение на президента Тръмп и затова той отива към най-тежкото обвинение – лов на вещици”, коментира Поптодорова.

„Във всички случаи обаче използването на правомощията, които властта дава на американския президент, за да се постигне някаква лична политическа цел, вече е укоримо”, добавиПоптодорова.

Припомняме, че вчера председателят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси обяви започването на процедура по разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп.  До развитието се стигна, след като стана ясно, че Тръмп е оказвал натиск върху украинското правителство за разследване срещу един от водещите номинации за кандидат-президент на Демократическата партия и бивш вицепрезидент Джо Байдън.

По-конкретно президентът на САЩ е помолил Зеленски да работи с личния му адвокат Руди Джулиани и главния прокурор на САЩ Уилям Бар, за да „разгледа“ своя политически конкурент Джо Байдън, става ясно от нередактирана транскрипция на телефонен разговор между двамата лидери, публикувана от Белия дом в сряда. Тръмп е поискал от Зеленски в телефонен разговор през юли да проучи дали бившият вицепрезидент Джо Байдън е спрял разследване на компания, в която е работел синът му.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
fon
преди 4 години
Може би като от сдружението на клептоманите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Вся власть Советам!
преди 4 години
Тази червена крадла от Централния Софийски Затвор ли дава интервюта? От Инвестора копаят дъното, утре да чакаме интервю с Митю Очите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още